Vestlandets Perler med avisa GD

Hardanger og Bergen

Bli med til det vakre Vestlandet med sine høye fjell, dype fjorder. I fruktbygda Hardanger bugner trærne av moden, fargerik frukt, klar for innhøsting og siderproduksjon. «Vestlandets hovedstad» Bergen er like sjarmerende som alltid, med godt bevarte minner fra Hansatiden, trange brosteinsbelagte gater, gallerier og hyggelige småbutikker.

Noen av turens høydepunkter:
- Panoramaveien og stølsvidda

- Frukt og sider i Hardanger
- Sjarmerende Bergen
- Troldhaugen med pianokonsert

Pris fra kr.:
10 450,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: Busstransport i 5 dager, 4 overnattinger i dobbeltrom, 4 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager, besøk på Norsk Natursenter, omvisning og smaksprøver Hardanger Siderfabrikk, sightseeing i Bergen, billett Fløibanen, omvisning Troldhaugen, privat pianokonsert med Griegs musikk, reiseleder fra Peer Gynt Tours, GD-vert.
Bestill reise

Dagsprogram

7. september             Panoramaveien med stølslunsj - Ustedalen
Avreise fra Otta med påstigning nedover Gudbrandsdalen. Fra Lillehammer kjører vi over til Dokka, Fagernes og opp på fjellet til Vasetstølen. Tunet består av bygninger fra 1700 og 1800 tallet og her får vi servert en stølslunsj i historiske omgivelser; Majel (kjøttsuppe), rømmegrøt og spekemat. Vi fortsetter over Panoramaveien, med stølsgrender, fiskevann og setervidde, og kommer til Geilo og Ustedalen Hotel & Resort. Her blir det en hyggelig kveld med middag og overnatting.

8. september             Ustedalen – Hardanger – Bergen
Fra Ustedalen kjører vi den nasjonale turistvegen over Hardangervidda og ned til Vøringsfossen ved Måbødalen. I Eidfjord besøker vi Norsk Natursenter, et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. I Ulvik bugner frukten på trærne og her ligger Norges eneste «Frukt- og siderrute». På Lekve Gard får vi servert lunsj i gardsrestauranten med påfølgende omvisning og smaksprøver i siderfabrikken. Vi fortsetter langs Hardangerfjorden til Bergen hvor vi skal bo i tre netter på Augustin Hotel. Felles middag.

9. september             Sightseeing i Bergen og Fløyen
I dag skal vi få en smakebit av Vestlandets hovedstad, hvor vi får se alle de største attraksjonene i byen; Bryggen, Festningen, Byparken og Grieghallen. Vi avslutter med lunsj på Fløyen, hvor vi har en flott utsikt utover byen. Resten av dagen kan benyttes som man ønsker, enten man vil la seg friste av havets delikatesser på fisketorget eller nyte de bergenske skillingsbollene på Bryggen.  

10. september           Troldhaugen med Griegs musikk
Nina og Edvard Griegs hjem Troldhaugen, ble bygget i 1885 og er i dag museum fylt av interessante minner om Grieg. Her ligger Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Det blir omvisning og en privat pianokonsert med smakebiter av Griegs fantastiske musikk. Tilbake i Bergen har vi resten av dagen til egen disposisjon. I kveld blir det felles middag på en hyggelig restaurant i sentrum.

11. september           Bergen – Valdres – Gudbrandsdalen
Etter en god frokost må vi ta fatt på hjemveien, som går via Lærdal, Filefjell og Vang i Valdres. Stopp for felles lunsj underveis før vi fortsetter til Gudbrandsdalen med avstigning underveis.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
7/9/2020 GD - Vestlandets Perler Mer enn 8 10 450,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg enkeltrom kr. 1.360,- p.p.
Tillegg ikke GD abonnent kr. 500,- p.p.

Turen gjennomføres med redusert gruppestørrelse og fokus på de til enhver tid gjeldende råd for smittevern.
Vi tar forbehold om prisjustering som følge av økte skatter og avgifter.

Påmeldingsfrist: 3. august

Powered by Travelize