Vandring og vin i Toscana med avisa GD

Toscana har bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Terrenget vi vandrer i er lett kupert, og vi følger flere "vinruter". Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio o g Castello Vicchiomaggio i Chianti – hvor vi smaker på kjent og god vin. Toscana byr også på en rekke små landsbyer med italiensk sjarm og hjemmelaget pasta . Om du kan tenke deg en sosial vandretur i vakkert landskap kombinert med vinsmaking på pittoreske vingårder, er dette turen for deg!

Denne turen har enkle vandringer og joggesko kan brukes. Vandrerutene er 5-8 kilometer. Våre turer er gradert etter vanskelighetsgrad: 1 (enkel) – 5 (utfordrende). Denne turen har vanskelighetsgrad 2.

Dette er en lesertur med avisa Gudbrandsdølen Dagningen

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Lørdag 14. september Otta - Gardermoen – Pisa – Montecatini Terme
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn med påstigning underveis. Flyavgang til Pisa kl. 1720, ankomst kl. 2015. Transfer til Montecatini Terme og innsjekk på Hotel Ariston (4*). Byens historiske spa ligger i gangavstand og her skal vi bo i 5 netter.

Søndag 15. september Vandring Montecarlo
Mellom Montecatini Terme og Lucca ligger Montecarlo. Området er kupert med mange "vinruter". Vi besøker vingården Fattoria il Poggio i Montecarlo for å prøvesmake olivenolje og vin og her får vi også servert dagens lunsj. Middag på hotellet om kvelden.
Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 200 meter.

Mandag 16. september Vandring i Chianti
Vi vandrer fra Panzano til Greve. Vi passerer store områder med vinranker og olivenlunder, og ender vår vandring på Castello Vicchiomaggio. Her får vi omvisning, servert kanapeer og smake 4 forskjellige viner. Felles middag på hotellet om kvelden.
Distanse: 8 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 350 meter.

Tirsdag 17. september Fridag og middag i Montecatini Alto
Denne dagen er en hviledag som vi kan bruke til det vi ønsker. Kanskje ønsker du å bli litt bedre kjent i Montecatini eller besøke et kurbad som er en sentral del av byens historie.
Firenze ligger kun en kort togtur unna om noen vil ta en utflukt dit. I byens historiske sentrum kan man se severdigheter som Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore med Johannes´ dåpskapell og det imponerende rådhuset Palazzo Vecchio. På en høyde over Montecatini ligger gamlebyen Montecatini Alto med koselige restauranter, små butikker og en flott utsikt. I kveld skal vi spise middag her oppe og hit kommer vi med kabelbanen som er fra 1898.

Onsdag 18. september Vandring Buggiano
Vandring i vakre omgivelser i Buggiano. Området har sitronlunder og vakre hager. Stopp på vingården I Sette Borgi for vinsmaking, olivenoljesmaking og lunsj. Kveldens middag inntas på en hyggelig restaurant i byen.
Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 280 meter.

Torsdag 19. september Montecatini Terme – Pisa – Gardermoen
Etter frokost blir det transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn. Avreise kl. 10.35, ankomst Oslo kl. 13.30. Busstransport tilbake til Otta med avstigning underveis.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Powered by Travelize