Sørvest Englands` perler - med Bath, Stonehenge og Cotswolds

Den sørvestlige delen av det sentrale England er et område med spesielt vakker natur. Her finner vi interessante historiske steder, idylliske og sjarmerende landsbyer og maleriske naturlandskap. Vi bor i Swindon under hele oppholdet. Swindon har fin blanding av tradisjonelle butikker med siste mote, brune puber i rolige smug og moderne kafeer og barer. En GD-representant deltar på turen.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Søndag 30. april               Otta - Oslo - London - Swindon
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis. Ankomst flyplassen 2 timer før avreise og vi møter vår reiseleder der.
Vi flyr med Norwegian D8 2805 med avgang kl. 13.00 og ankomst London Gatwick kl. 14.20. Det blir busstransport videre til Swindon, som ligger snaut 2 timers kjøretur nordvest for London. Her blir det innsjekk på Jurys Inn Hotel Swindon, som ligger sentralt i byen. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Mandag 1. mai                 Avebury, Stonehenge og Salisbury
Frokost på hotellet. Vi skal på utflukt med skandinavisktalende lokalguide og første stopp er middelalderlandsbyen Avebury. Den første bebyggelsen i landsbyen kan stadfestes tilbake til ca 2850-2200 år før Kristus og her finner vi den største steinsirkelen i verden. Vi fortsetter turen til det 5000 år gamle Stonehenge, som er Europas mest berømte forhistoriske severdighet og som har fått sin naturlige plass på UNESCOs verdensarvliste. Selv om vi vet at det har foregått sol- og månetilbedelse her, er det fortsatt mange spørsmål rundt dette stedet. Hvem bygget det? Hvorfor? Og hvordan fikk de steinene dit? Stonehenge forundrer til og med ekspertene og kommer sikkert til å fortsette med det.
Vi fortsetter til Salisbury for et besøk i den kjente Salisbury Katedralen fra 1220, som er den høyeste og vakreste kirkebygningen i Storbritannia. Vi kjører tilbake til Swindon og spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag 2. mai                  Stratford-upon-Avon
Frokost. Denne dagen skal vi utforske Stratford upon Avon, hvor Englands mest berømte poet William Shakespeare ble født. Vi besøker Shakespeare´s barndoms hjem og får et innblikk i hans liv. Her sitter det mye historie i veggene, og vi går på de samme steingulvene som Shakespeare gikk på.  Vi besøker også hans kone Anne Hathaway's barndomshjem og hage som ligger like utenfor sentrum.   Stratford-upon-Avon har et koselig sentrum med mange butikker, kaféer og puber, og vi har litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til hotellet.
Middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 3. mai                  Cotswolds
Frokost på hotellet. Vi skal i dag  på heldags utflukt til Cotswolds, en av de mest typisk engelske og uberørte regioner i England og med slike landsbyer vi ser i tv-seriene om "Miss Marple" og "Fader Brown". Forbered deg på bølgende landskaper og sjarmerende landsbyer med gamle kalksteinshus. Regionen er også rik på kultur, vakre hager, historiske slott og herregårder. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Torsdag 4. mai                  Bath
Frokost på hotellet. Vi skal i dag på halvdags utflukt til Bath. Byen ble grunnlagt i forbindelse med et romersk kurbad. Vi besøker Royal Crescent, en halvsirkelformet gate, og Roman Baths, som er Storbritannias mest storslagne ruiner fra romertiden. Vi skal videre til The Cheddar Gorge Cheese Company, som holder på den autentiske måten å lage cheddarosten på. Vi får høre om produksjonen og prøvesmake osten. Felles lunsj i løpet av dagen og middag på hotellet om kvelden.

Fredag 5. mai                    Swindon - London - Oslo - Otta
Frokost på hotellet. Vi forlater Swindon og kjører til Windsor og det praktfulle Windsor Castle. Windsor Castle er ett av de tre offisielle residenser til Dronning Elizabeth II og har vært det kongelige slott i mer enn 900 år. Her er det inkludert entré med audioguide. Etter besøket ved det største bebodde slottet i verden, fortsetter vi reisen inn mot London. Ettermiddagen til fri disposisjon. Til avtalt tid kjører vi ut til flyplassen. Vi flyr tilbake til Gardermoen med Norwegian D8 2808 med avgang kl. 19.10 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 22.15. Busstransport tilbake til Otta.

Powered by Travelize