Bli med GD på tur til Polen

Warszawa - Wroclaw - Krakow

Både hovedstaden Warszawa og byen Wroclaw ble utsatt for enorme ødeleggelser under 2. verdenskrig. Etter imponerende gjenreisningsarbeid er den gamle bydelen i Warszawa oppført slik den så ut på 1700-tallet, mens resten er en moderne by og et sentrum for kultur, vitenskap og handel. Wroclaw er en sjarmerende by som er anlagt på 12 øyer, omgitt av elven Odra og idylliske kanaler. Krakow er en av de største og eldste byene i Polen og regnes som en av Europas vakreste. Byen er berømt for sine uvurderlige kunst- og kulturskatter, og Krakows` historiske sentrum er på UNESCOs`  liste over verdens kulturarv.
En representant fra GD deltar på turen.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Mandag 21. august         Otta – Oslo – Warszawa
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis.
Vi ankommer flyplassen 2 timer før flyavgang, og her møter vi vår reiseleder. Flyavgang kl. 17.20 med Norwegian DY1020, ankomst Warszawa kl. 19.10. Deretter blir det busstransport fra flyplassen og til vårt hotell, Polonia Palace Hotel 4*, som ligger i sentrum. Felles middag på hotellet.

Tirsdag 22. august           WarszawaWroclaw, 354 km
Frokost på hotellet. Vi starter dagen med sightseeing med lokalguide i Warszawa. Vi skal først til Gamlebyen, som er den delen av byen som ble rekonstruert i henhold til originalen etter 2. verdenskrig og som i dag er på UNESCOs` verdensarvliste. Her ser vi markedsplassen og de smale gatene som fører til forsvarsmurene fra middelalderen, Barbican, St. John-katedralen og det kongelige slott. Det blir felles lunsj, før vi reiser med buss til Wroclaw. Innsjekk på Polonia Hotel Wroclaw 3*, som ligger i sentrum. Om kvelden blir det middag på hotellet.

Onsdag 23. august          Wroclaw
Frokost på hotellet. Vi blir i dag med på en bysightseeing med lokalguide og buss. Byens særpreg ligger i kanalene, lokale sideelver av elven Odra og mer enn hundre broer som har gitt byen tilnavnet "Det polske Venezia". Vi besøker øya Ostrow Tumski, som er den eldste delen av Wroclaw. Her ligger den barokke universitetsbygningen med Aula Leopoldina Auditorium, som er et mesterverk av dekorativ kunst. Den gamle markedsplassen og det gotiske rådhuset danner et fantastisk hjerte i byen, og de flotte husfasadene gjør området til en arkitektonisk attraksjon. Det blir felles lunsj og ettermiddagen til fri disposisjon.
Felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Torsdag 24. august         Wroclaw – Ksiaz Castle
Frokost på hotellet. I dag tar vi en formiddagstur til Ksiaz, der et besøk ved Ksiaz Slott fra 1300-tallet er et "must"! Slottet er et av Silesias best bevarte og største slott. Under 2. verdenskrig ble slottet delvis gjort om til en bombesikker bunker for Hitler, og i dag er det både en stor turistattraksjon og et populært sted for ulike arrangement. Omvisning og lunsj på slottet, før vi returnerer til Wroclaw. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles middag på en lokal restaurant i byen.

Fredag 25. august           Wroclaw – Krakow, 182 km
Frokost og utsjekk. Vi tar plass i bussen og setter kursen mot Krakow, en tur på vel 2,5 timer. Ved ankomst Krakow starter vi med en felles lunsj, før vi skal ut på en byvandring med lokalguide i gamlebyen. Her får vi se noen av byens store severdigheter. Byen har en rekke tusenårige byggverk og i alt er det over 8000 bygninger med historisk bakgrunn, deriblant det kongelige slottet Wavel og Mariakirken fra 1200-tallet. Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell, Puro Hotel 4*, som ligger i sentrum. Felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Lørdag 26. august            Krakow – mulighet for utflukt til Saltgruvene
Frokost på hotellet. Vi har dagen til egen disposisjon i Krakow.

Valgfri utflukt til Saltgruvene:
Til avtalt tid kjører bussen ut til nabobyen Wieliczka for å se de fantastiske saltgruvene.  Den vel 700 år gamle saltgruven er en av Polens største severdigheter og ligger kun en ½ times kjøring fra Krakow. Gruven besøkes årlig av nærmere 800 000 turister. Den samlede lengden på gruvegangene er 300 km, men turistrunden er ca. 2,5 km. Husk gode sko! Ned i gruvene kommer man via en tretrapp med hele 380 trappetrinn. Opp fra gruven kan man heldigvis benytte heis. Under turen ser man kunstige sjøer og hvordan gruvearbeiderne har hugd ut kapeller (som fortsatt er i bruk), og statuer i saltblokkene. Besøket i gruven tar ca. 2 - 2 ½ time, og er dessverre ikke egnet for de som er dårlig til bens eller lider av klaustrofobi. Vi får omvisning med engelsktalende guide, men vår reiseleder er med hvis noen trenger hjelp til oversetting. Busstransport tilbake til Krakow. Påmelding til utflukt ved bestilling av turen. Tillegg i pris.

Felles middag med folkloreunderholdning på en lokal restaurant om kvelden.

Søndag 27. august          Krakow – mulighet for utflukt til Auschwitz – Oslo – Otta
Frokost på hotellet og utsjekking av rommene. Bagasjen plasseres på bagasjerom på hotellet. Vi har dagen til egen disposisjon i Krakow.

Valgfri utflukt til Auschwitz:
Til avtalt tid kjører bussen ut til Oswiecim, hvor vi besøker vi Auschwitz-Birkenau. Et besøk i de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz I og II er en veldig sterk opplevelse og passer ikke for alle. Dette stedet har som alle vet en forferdelig forhistorie fra 2. verdenskrig og er kjent som en av de verste nazistiske utryddelsesleirene. Ved å bli med på en guidet tur gjennom en rekke av leirens bygninger, blir man gjort bedre kjent med stedets dystre, men sanne historie. Omvisning foregår på engelsk, men vår reiseleder er med, hvis noen trenger hjelp til oversetting. Vi spiser lunsj før vi returnerer til Krakow og har resten av ettermiddagen til egen disposisjon.
Påmelding til utflukt ved bestilling av turen. Tillegg i pris.

Vi spiser felles middag på hotellet, før vi til avtalt tid tar buss til flyplassen i Krakow. Flyavgang kl. 21.50 med Norwegian DY1041, ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 23.55. Deretter blir det busstransport til Otta med avstigning underveis. 

Powered by Travelize