Bli med GD til Peru og Bolivia

- med Machu Picchu

Her skal vi følge i inkaenes fotspor! Vi får oppleve store variasjoner både i landskap og kultur. Vi beveger oss fra stillehavskysten og opp i høyden i Andesfjellene med Machu Picchu som regnes som ett av de syv underverker, og Titicacasjøen som er en av de høyest liggende innsjøene i verden. Den peruanske kulturen er like variert som landets befolkningsgrupper, og kulturen i Bolivia er en blanding av urinnvånerkulturen og innflytelse fra Spania. Det er på grunn av disse landenes historiske arv og det biologiske mangfoldet at de er svært attraktive reisemål for turister fra hele verden. En GD-representant deltar på turen.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Tirsdag 12. september                 Otta – Oslo – Amsterdam – Lima
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis. Flyavgang med KLM KL1142 kl. 09.30, med ankomst Amsterdam kl. 11.20. Flybytte. Vi fortsetter med KLM KL743 fra Amsterdam kl. 12.35, med ankomst Lima kl. 18.10. Busstransport fra flyplassen til Lima og vårt hotell, Hotel Britania Miraflores 3*. Felles middag på hotellet etter ankomst.

Onsdag 13. september                 Lima – Cusco
Frokost på hotellet og tidlig utsjekking. Vi forlater Lima og kl. 08.40 flyr vi videre til byen Cusco, hvor vi lander kl. 09.59. Cusco ligger i Huatanaydalen i Andesfjellene sørøst i Peru. Byen ligger på 3 400 m.o.h., og her sjekker vi inn på Hotel San Augustin Dorado 3*. Felles lunsj i løpet av dagen. Vi skal deretter gjøre oss bedre kjent med byen og starter med å besøke Coricancha, også kjent som "Soltempelet". Det ble bygd på bestilling fra Inca Pachacutec (1438-1471) og ble brukt som base for byggingen av Santo Domingo klosteret ved spanjolenes ankomst. Vi fortsetter til katedralen som er den viktigste bygningen på torget og den vakreste av alle spanske kolonikirker i Amerika. Den er formet som et latinsk kors og huser rundt 400 kolonimalerier fra Cusco Kunstskole og imponerende arbeider i gull, sølv og edelsten. Turen går videre til festningen som er et godt symbol på inkaenes arbeid og beskytter av Den Hellig By. Vi fortsetter til Qenqo som ligger 4 kilometer utenfor Cusco. Her finner vi et arkeologisk område som i hovedsak har vært brukt til religiøse formål. Til slutt besøker vi Puka Pukara som betyr "Det røde fortet", som antagelig var brukt til militære formål. Stedet har mange rom, torg, bad, akvedukter, vegger og tårn. Vi kjører tilbake til hotellet og spiser felles middag om kvelden.

Torsdag 14. september                Machu Picchu
Frokost på hotellet. Tiden er kommet for turens store høydepunkt. Vi blir kjørt inn i inkaenes hellige dal. Her starter vi med en togtur til Aguas Calientes, også kjent som "Machu Picchu Pueblo". Videre blir det busstransport det siste stykket opp til Machu Picchu, som er et mesterstykke innen ingeniørkunst og arkitektur, samt Perus mest kjente severdighet. Dette fungerte som fristed og retrett for Inca Pachacutec (1438-1572). Machu Picchu betyr "Gammelt Fjell" og regnes som ett av verdens syv underverker. Det blir lunsj på en restaurant i løpet av dagen, og middag og overnatting på Inti Punku Inn 3*.

Fredag 15. september                  Machu Picchu – Cusco
Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon. Den som ønsker det kan gå tilbake til Machu Picchu og besøke noen av attraksjonene på området. Hvis en følger Inkaleden fra Ollantayta, kan man besøke Intipunku, som på kastiljansk betyr "Solporten" og som er siste stopp før ankomst Machu Picchu. På enden av leden passeres Inka Bridge, en utrolig steinbygning som fungerte som inngang eller utgang fra festningen. (Tillegg i pris for entré Machu Picchu dag 2) Om ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco, der vi igjen skal overnatte og spise middag på Hotel San Augustin Dorado 3*.

Lørdag 16. september                  Cusco – Puno
Frokost på hotellet. Vi får nå en transportetappe på ca. 7 timer til Puno. Det blir stopp for lunsj på Parador Turistico Feliphon. Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen og er hovedstad i Punoregionen. Byen blir ofte kalt "Perus folklorehovedstad". Her blir det innsjekk på Hotel Hacienda Plaza de Armas 3*. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Søndag 17. september                 Puno
Frokost på hotellet. I dag blir vi fraktet ut til de flytende øyene Uros. Dette er et gammelt samfunn på en rekke kunstige øyer bygd av totora, et siv som vokser i sjøen. Vi fortsetter deretter til Taquileøya. I motsetning til andre øyer som er bebodd av Aymaraspråklige folk snakker innbyggerne her quechua. Det var en del av inkariket, og vi kan se rester etter denne kulturen i bygningene her. Her får vi en kort orientering og får delta på en kulturell aktivitet. Felles lunsj før vi returnerer til Puno. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

Mandag 18. september                 Puno – Copacabana – Moon & Sun Island – La Paz, Bolivia
Frokost på hotellet. Reisen fortsetter nå til Copacabana, som også ligger ved bredden av Titicacasjøen. Her blir det besøk i "Vår Frues` basilika", hvor vi bl.a. får se statuen av Jomfru Maria "the Dark Indian Virgin". Vi blir med hydrofoil til Måneøya for et besøk i Sun Virgins Temple før vi fortsetter til Soløya. Her besøker vi den Hellige Fontenen og får smake vannet som sies å gi evig ungdom og lykke. Det blir felles lunsj og besøk ved et lite brukskunstmarked. Hydrofoilen fortsetter til Huatajata, hvor vi bl.a. besøker "The Altiplano Museum" og får møte Limachi familien som var med og bygde RA II og Tigris. Vi fortsetter med buss til La Paz i Bolivia, der det blir innsjekk ved Rey Palace 3*. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag 19. september                 La Paz, Bolivia
Frokost på hotellet. Vi blir i dag med på halvdags bysightseeing i La Paz og Månedalen. La Paz har en rik historie som verdsetter de førspanske tidene med alle sine tradisjoner og ritualer. Alle byens severdigheter er innrammet av de majestetiske Aymarafjellene. Vi besøker også Månedalen, der erosjon har skapt et månelandskap med leirformasjoner som danner dype kløfter og spisse tårn. Det blir individuell lunsj i løpet av dagen og felles middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 20. september                 La Paz – Lima
Frokost på hotellet. Til avtalt tid blir det busstransport til flyplassen i La Paz for flyreise tilbake til Lima. Vi har flyavgang kl. 08.00 og lander i Lima kl. 09.05. Det blir busstransport fra flyplassen og til vårt hotell, Hotel Britania Miraflores 3*. Lunsj på egenhånd. Til avtalt tid skal vi gjøre oss bedre kjent med Lima, og starter turen på torget. Det var her byen først ble grunnlagt som "Kongenes by" i 1535 og senere som hovedstad i Peru i 1821 da landet ble selvstendig og den spanske kolonitiden var over. Her ligger presidentpalasset og Limakatedralen. Det blir også besøk i St. Francis' Kirke som har en enorm samling av gamle bøker og et autentisk nettverk av katakomber. Etter å ha gjort oss ferdige med den UNESCO-listede delen av byen, fortsetter vi til de moderne distriktene Miraflores og San Isidro, før vi avslutter sightseeingen i Love Park med en spektakulær utsikt over Limabukta. Felles transport til restaurant Huaca Pucllana, hvor vi spiser middag om kvelden.

Torsdag 21. september                Lima – Amsterdam
Frokost på hotellet og utsjekking. Bagasjen blir plassert på bagasjerom på hotellet. Dagen til egen disposisjon og lunsj på egenhånd. Til avtalt tid på kvelden blir det busstransport til flyplassen. Kl. 20.00 flyr vi med KLM, flight KL744 fra Lima til Amsterdam.

Fredag 22. september                  Amsterdam – Oslo – Otta
Vi mellomlander i Amsterdam kl. 15.25 lokal tid. Her blir det flybytte og vi fortsetter videre med KL1149 kl. 16.50. Vi lander på Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 18.35. Etter bagasjehenting og tollpassering blir det busstransport tilbake til Otta, med avstigning underveis.

Powered by Travelize