Nordvestlandets perler med avisa GD

Med Raumabanen, Molde, Atlanterhavsveien, Ålesund og Geirangerfjorden

Bli med på en tur fylt med fantastiske kultur- og naturopplevelser!

Vi vil få oppleve et Norge i miniatyr der landskapet skifter fra trauste innlandsdaler til mektige, ville fjellandskap, trange daler og dype fjorder. På toppen av Fjord Norge ligger Møre og Romsdal. En region som kjennetegnes ved at det er så utrolig korte avstander mellom høyfjell og storhav, mellom lune grender i fjordlandskap og øysamfunn med en ekte og levende kystkultur. I mer enn ti tusen år har det bodd folk her, og minnene fra en spennende historie kan du oppleve mange steder. Geiranger er selve underet blant naturperlene våre, med sine majestetiske, snødekte fjelltopper, vakre og ville fosser og Geirangerfjorden, som er et av de vakreste reisemål i verden.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Tirsdag 19. juni                                Hjemsted – Raumabanen – Molde
Avreise fra Hamar på morgenen, og turen går via Lillehammer og opp gjennom Gudbrandsdalen til Dombås. Påstigninger underveis. Vi spiser en enkel lunsj på Dombås, før vi går vi om bord i toget med avgang kl. 14.07. Vi blir med Raumabanen nedover Romsdalen til Åndalsnes. Raumabanen er en av Norges vakreste jernbanestrekninger. Det er først og fremst den ville og vakre naturen som tiltrekker seg folk fra hele verden. Når vi ankommer Åndalsnes kl. 15.35, tar vi plass i bussen igjen og kjører til Åfarnes, hvor vi tar ferge over til Sølsnes. Videre fortsetter vi til Molde, hvor vi tar inn på Quality Hotel Alexandra. Hotellet ligger sentralt i byen med utsikt ned på hurtigrutekaia. Her skal vi bo i to netter. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Onsdag 20. juni               Utflukt Kristiansund og Atlanterhavsveien
Frokost på hotellet. Vi kjører først i dag til Kristiansund. Her møter vi vår lokal guide og blir med på en bysightseeing hvor vi bl.a. får se Klippfiskkjærringa, et berømt minnesmerke over de kvinner som jobbet på klippfiskbergene. Vi tar også en kort båttur med Sundbåtene og får se byen fra en litt annen vinkel. Det blir så litt tid på egen hånd, før vi samles til felles lunsj på avtalt sted. Etter maten kjører vi gjennom Atlanterhavstunnelen ut til Averøy. Herfra setter vi kursen videre over den kjente Atlanterhavsveien ”der havet møter land” ut til Bud. Denne veien er bygget helt ute i havgapet der landet ender og storhavet begynner. Veien svinger seg på bruer og fyllinger fra holme til holme og binder Averøy til fastlandet. Under byggeperioden raste hele 12 orkaner i området, så storhavet var ikke særlig samarbeidsvillig. Vi tar en stopp i Bud.  På 15-1600 tallet var dette det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. I dag er dette et fortsatt aktivt og sjarmerende fiskevær. Fra Bud kjører vi så tilbake til Molde, og det blir felles middag på hotellet på kvelden.

Torsdag 21. juni               Molde – Ålesund
Frokost på hotellet og utsjekk. I dag skal vi først bli bedre kjent med Molde, rosenes by.  Vi blir med på et par timers sightseeing rundt i Molde med lokalguide. Vi får se og høre om Molde Domkirke, Kongebjørka ved Glomstua og Aker Stadion, bare for å nevne noe. Sightseeingturen avsluttes på utsiktspunktet Varden, som ligger 407 meter over havet. Herfra har vi en betagende utsikt over det berømte Moldepanoramaet, som består av delvis snødekte fjelltopper. Vi spiser en enkel lunsj her oppe, før kjører ned igjen til sentrum og deretter setter kursen mot Ålesund. Vi tar ferjen fra Molde til Vestnes og kjører over Ørskogfjellet til Sjøholt, før vi ankommer Ålesund. Her blir det innsjekk på Scandic Hotel Ålesund, hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Fredag 22. juni                 Utflukt Godøy – Giske – Ålesund
Frokost på hotellet. I dag møter vi vår lokale guide Harald Grytten og tar først en tur ut til Giske Kommune, som har samband med fastlandet gjennom to undersjøiske tunneler. Kommunen har 6.800 innbyggere fordelt på de fire øyene Giske, Godøy, Vigra og Valderøy, som er knyttet sammen ved hjelp av to broer og en tunnel. Vakre Giske har et unikt kystmiljø med storslått natur som vakre fjelltopper, fiskevær, naturreservat, sandstrender og en spennende heller med spor etter dyreliv 30.000 år tilbake. Gravfunn og fortidsminner forteller om bosetting så langt som 8000 år tilbake i tid i Giske, og fiske og jordbruk har gitt grunnlag for utvikling og vekst helt fram til i dag. Giske kirke fra ca. 1150 ble bygget som et privat kapell for den mektige adelsfamilien Arnungeætta og er i dag landets eneste marmorkirke. Alnes Fyr på Godøy, en fredet fyrstasjon fra 1876, og Godøy Kystmuseum, som har fått Olavsrosa, gir et interessant og viktig innblikk i norsk kystkultur (eventuelle innganger er ikke inkludert). Vi returnerer til Ålesund og tar så turen opp til utsiktsposten på Aksla, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen og Sunnmørsalpene. Vi spiser dagens lunsj her oppe, før vi får en sightseeing sammen med guiden vår i den intime og fargerike Jugendbyen. Vi får et innblikk i Ålesund bys historie og folkeliv, samt får oppleve byens miljø og atmosfære. Felles middag på hotellet om kvelden.

Lørdag 23. juni                 Ålesund – Sæbø – Norangsdalen – Hellesylt – Geiranger
Frokost på hotellet. Vi sjekker ut av hotellet og tar plass i bussen. Vi kjører først til Solavågen for å ta ferje til Festøya. Herfra fortsetter vi om Volda og Ørsta til Sæbø. Her spiser vi lunsj på Sagafjord Hotel, som ligger vakkert til nede ved Hjørundfjorden, omkranset av Sunnmørsalpene. Etter maten tar vi ferje over til Lekneset og fortsetter frem til Øye i enden av Norangsfjorden. Her ligger det historiske Union Hotell, som er et av Europas mest herskapelige hotell og som i generasjoner har vært et attraktivt reisemål for kongelige, forfattere og elskere. Pga. bryllup får vi bare betraktet hotellet utenfra. Turen går videre gjennom vakre Norangsdalen, som er rik på både natur- og kulturopplevelser. Det er en stille seter dal utenfor allfarvei og blant de trangeste dalførene i Norge. Etter hvert kommer vi til Hellesylt. Herfra skal vi bli med på båttur inn Geirangerfjorden til Geiranger. Fra båtdekk kan vi nyte en storslått og variert natur. Fjorden er omkranset av stupbratte fjell på opptil 1500 meter, med gamle gårder på små fjellhyller samt store og velkjente fossefall som De Syv Søstre og Brudesløret, som kaster seg utfor i vakker villskap. Hvert år anløper ca. 90 cruiseskip Geiranger, så mulighetene til å møte et av de store cruiseskipene er tilstede. Vi går i land i Geiranger og kjører buss opp til Hotel Union Geiranger, hvor det blir middag og overnatting.

Søndag 24. juni                Geiranger – Lom – Hjemsted
Frokost på hotellet, før vi starter på turens siste dag. Vi kjører først opp Geirangerveien, før vi tar en avstikker på Nibbevegen opp til Dalsnibba. Dalsnibba ligger 1 500 m.o.h. og her har du Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei. Den nye Geiranger Skywalk ble åpnet i 2016. Underlaget består av rister og rekkverk av glass. Dermed kan du se rett ned til sentrum og Geirangerfjorden. Med et fritt fall på omkring 500 meter får du følelsen av å sveve, selv om du står helt trygt. Det er en magisk opplevelse å gå ut på platået og se på den fantastiske panoramautsikten. Fra Dalsnibba kjører vi over Strynefjellet og ned til Lom. Her stopper vi for dagens lunsj. Etter maten fortsetter vi ned til Otta, og videre ned gjennom Gudbrandsdalen til Lillehammer. Stopp for avstigning som ved påstigning første dag.

Powered by Travelize