Madeira med avisa GD

Denne portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap og majestetiske fjell og er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira. Det vil bli vandringer langs disse levadaene (vannkanalene), samt andre spennende utflukter på den vakre øya.  Vanskelighetsgrad: 2

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Tirsdag 7. november     Otta - Oslo - Madeira
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis. Vi ankommer flypassen 2 timer før flyavgang, og her møter vi vår reiseleder. Vi flyr med Norwegian DY1784 med avgang kl. 11.00 og ankomst i Funchal kl. 15.05 (flytid 05:05). Busstransport fra flyplassen til Hotel Baia Azul 4*, hvor vi skal bo i 7 netter. Hotellet ligger i Funchals Lido-område, rett i nærheten av havnepromenaden. Hotellet har helsestudio, boblebad, souvenirbutikk og vaskeri.
Det blir velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Onsdag 8. november     Halvdags vandring på Ponta Sao Lourenҫo
Frokost. I dag blir det en annerledes vandring. Halvøya Sao Lourenҫo er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Flott utsikt mot paradisbukten Baia d’Abra. Piknik-lunsj. Distanse: 4 km Varighet: 3 t. Høyde: 100 moh. Felles middag på hotellet om kvelden.

Torsdag 9. november    Madeira
Frokost på hotellet. Dagen er fri til egne opplevelser. Om kvelden blir det felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Fredag 10. november    Marked og sightseeing med besøk hos vinprodusent
Frokost. Sightseeing til fots i vakre Funchal med katedralen "Sé" og Municipal Square. Vi skal også innom en vinprodusent, hvor vi får prøvesmake Madeiravinen. Deretter går vi til det fargerike markedet og tar en rusletur i gamlebyen. Resten av dagen på egen hånd. Felles middag på hotellet.    

Lørdag 11. november    Levadavandring   
Frokost. Vi starter dagens vandring i Palheiro Ferreiro og følger levadaen forbi eukalyptustrær og får en flott utsikt over Funchal. Det serveres lett suppelunsj, før retur tilbake til hotellet. Ettermiddagen fri, og felles middag på hotellet om kvelden.

Søndag 12. november   Heldags utflukt til fjellene i nordøst
Frokost. Vi kjører buss mot Pico do Areiro på 1810 m.o.h. som har fantastisk utsikt over hele øya (ikke mulig ved tåke). Stopp i Ribeiro Frio, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går tur på ca. 1 ½ time. Vi fortsetter til Santana, med sine fargeglade hus med stråtak. Lunsj stopp i sjarmerende Porto da Cruz. Landsbyen er oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende. Vi skal også se "Ørnens Klippe" og besøke byen Machico. Middag på hotellet om kvelden.

Mandag 13. november Halvdags levadavandring - Levada do Norte
Frokost. Vi kjører buss til Campanário, der vi starter vår levadavandring. Vandreruten "Levada do Norte" er den lengste på øya, men dette er en enkel vandrerute. Levadaen fører vann fra nord til sør, og underveis får vi flott utsikt over Campanário og Quinta Grande. Lett lunsj serveres i fiskelandsbyen Câmara de Lobos. Ettermiddagen fri. Distanse: 8 km. Varighet: 3 timer. Høyde: 600 m.o.h.
Om kvelden blir det felles Fado middag på en hyggelig restaurant inkl. busstransport t/r.

Tirsdag 14. november   Madeira - Gardermoen - Otta
Frokost. Busstransport til flyplassen for flyreise til Oslo. Vi flyr med Norwegian DY1785 med avgang kl. 15.50 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 21.55. Busstransport tilbake til Otta.

Powered by Travelize