Lesertur til Kypros med avisa GD

- med vandringer

Kypros har 300 soldager i året. Øya byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Trodosfjellene et geologisk fenomen. Noen vandringer går i fjellet; andre langs kysten med bratte klipper som stuper ned i havet og uberørte strender. Innlandet er grønt og frodig med fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell i Pafos på sørvestkysten. Hotellet ligger perfekt til på stranden, og vi garanterer vakker solnedgang. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros!

Dette er en lesertur med avisa Gudbrandsdølen Dagningen

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Lørdag  24. november   Otta – Oslo – Larnaca - Pafos
Avreise med buss fra Otta til avtalt tid for busstransport til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis og flyreise videre til Kypros. Vi flyr med Norwegian DY1890 med avgang kl. 13.45 og ankomst Larnaca Flyplass kl. 19.15. Det blir busstransport videre til Pafos for innsjekk på Pioneer Beach Hotel 4*. Dette er et stilfullt hotell som ligger helt nede ved strandkanten. Les mer om hotellet på www.pioneer-cbh.com. Det blir felles kveldsmat på hotellet om kvelden.

Søndag 25. november   Vandring – Afrodite’s Fødested                                            
Frokost på hotellet. Vi starter i dag ved Afrodite’s Fødested og får en fantastisk utsikt over Middelhavet. Langs stien får vi se en spennende flora med orkidéer og sjeldne planter før vi etter ca. 1,5 time kommer til piknikstedet. Her blir det en spennende piknik med lokale spesialiteter og viner. Ettermiddagen er til fri disposisjon, og om kveldens samles vi til felles middag på hotellet.
Lengde                            5,5 km.
Høydeforskjell                +50/-50 m.
Vanskelighetsgrad         Lett

Mandag 26. november   Vandring – Avakas Gorge Trail
Frokost på hotellet. Dagens vandring går langs Avakas Gorge Trail. Stien går i Pegeiaskogen og slutter i Avakas Gorge, en fjellkløft som er ett av naturens egne kunstverk. Stien følger Avgaselven som har gitt navn til kløften som skyldes konstant erosjon på de skrånende kalksteinsbergene. I starten følger stien en grusvei som er stengt for biltrafikk gjennom en åpen dal før den går inn i kløfta. Den siste delen går i elveleiet, som har vannføring deler av året. Denne ruten har kraftig vegetasjon og det skyggefulle og fuktige miljøet gjør den svært attraktiv. Bussen venter på oss og tar oss til St. George, der vi kan kjøpe individuell lunsj. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.
Lengde                           10,5 km.
Høydeforskjell                -400 m.
Vanskelighetsgrad         Middels

Tirsdag 27. november   Vandring – Smigies og Adonis Trail
Frokost på hotellet. Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamashalvøya. Ruta går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom Pafosskogen Smigis Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Det blir pikniklunsj i løpet av dagen og felles middag på hotellet om kvelden.
Lengde                             8,5 km.
Høydeforskjell                +300 m.
Vanskelighetsgrad         Middels

Onsdag 28. november  Pafos
Frokost og middag på hotellet. Dagen er ellers til fri disposisjon, til å restituere seg etter vandringene og lade opp til nye vandreturer og ellers bare nyte strandlivet.

Torsdag 29. november  Chrysorogiatissa
Frokost på hotellet. Vi skal i dag gå det som ansees for å være en av de 10 beste vandreturene på Kypros. Panagia er en landsby med steinhus som ligger 35 km. nordøst for Pafos, på grensen til Pafosskogen. I dette distriktet ligger det noen velholdte vingårder som produserer vin med god kvalitet. Det meste av ruten går forbi vingårdene, og vi går hele tiden på grusveier.

Vi går fra 300 m.o.h. og opp i 1100 m.o.h. og får god utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. På en klar dag kan vi se Akamashalvøya. Vi går forbi Profeten Elias` lille kapell og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon og her blir det vinsmaking sammen med brød, Halloumiost, oliven og tomater. Felles middag på hotellet om kvelden.
Lengde                             8,5 km.
Høydeforskjell                +400/-300 m.
Vanskelighetsgrad         Middels

Fredag 30. november    Atalanti Trail
Frokost på hotellet. Dagens vandring starter fra Troodosplassen og går rundt Chionistra i en høyde på 1700-1750 m.o.h. Den går forbi skoger og kratt med gran og einebusker, og i dette området finnes en 800 år gammel einebusk.

Vi har en enestående utsikt over hele øya, og kommer foran inngangen til en nedlagt kromgruve som var virksom frem til 1982. Bussen tar oss til et sted der vi kan kjøpe individuell lunsj etter turen. Det blir felles avslutningsmiddag på en lokal restaurant i byen om kvelden.
Lengde                             9 km.
Høydeforskjell                +0/-0
Vanskelighetsgrad         Middels

Lørdag 1. desember       Larnaca – Oslo – Otta
Frokost på hotellet. Til avtalt tid blir det busstransport tilbake til flyplassen for flyreise hjem til Norge. Vi flyr med Norwegian DY1891 med avgang kl. 20.10 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 00.05 (den 02.12.18). Etter tollpassering blir det busstransport tilbake til Otta med avstigning underveis.

Powered by Travelize