Vandretur på Kypros med avisa GD

Kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros og den begeistrer også oss nordmenn. Vi inviterer derfor igjen glade «vandrere» til en flott uke på denne solskinnsøya. Det blir vandringer i fjellet, langs kysten, blant vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell i Pafos på sørvestkysten med perfekt beliggenhet ved stranden, med utsikt til en nydelig solnedgang!

Pris fra kr.:
16 995,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Busstransport Otta-Gardermoen t/r, fly Oslo–Larnaca t/r, busstransport flyplass-hotell t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom på hotell, 7 frokoster og 6 middager på hotellet, 1 avskjedsmiddag inkl. drikke på lokal restaurant med transport t/r, 2 pikniklunsjer med drikke, 1 vinsmaking med enkel lunsj, all busstransport i forbindelse med vandringer, engelsktalende vandreguide på alle vandringene, reiseleder fra Peer Gynt Tours og GD-vert.
Bestill reise

Dagsprogram

Lørdag 21. november    Otta – Oslo – Larnaca - Pafos
Avreise med buss fra Otta og påstigning underveis til Oslo Lufthavn. Fly til Larnaca og buss til Pafos hvor vi ankommer Pioneer Beach Hotel 4*, et stilfullt hotell helt nede ved strandkanten. Felles kveldsmat.

Søndag 22. november   Vandring – Afrodite’s Fødested 
I dag skal vi bli mer kjent med den mystiske historien om Afrodite. Vandringen starter ved stedet hvor hun steg i land, med fantastisk utsikt over Middelhavet. Vi fortsetter langs kysten og ser på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag på hotellet.
Lengde: 5,5 km. Høydeforskjell: +50/-50 m. Vanskelighetsgrad: Lett

Mandag 23. november Vandring – Avakas Gorge Trail
Vandringen går langs Avakas Gorge Trail på Akamas-halvøya. Stien går i Pegeiaskogen og slutter i fjellkløften Avakas Gorge, naturens eget kunstverk! Ruten har en kraftig vegetasjon og det skyggefulle og fuktige miljøet gjør den svært attraktiv. Individuell lunsj underveis. Felles middag på hotellet.
Lengde:  10,5 km. Høydeforskjell: -400 m. Vanskelighetsgrad: Middels

Tirsdag 24. november   Vandring – Smigies og Adonis Trail
Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamashalvøya. Ruta går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom Pafosskogen, til Smigis Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Pikniklunsj i løpet av dagen og felles middag på hotellet om kvelden.
Lengde:  8,5 km. Høydeforskjell; +300 m. Vanskelighetsgrad: Middels

Onsdag 25. november  Pafos
I dag kan vi lade opp til nye vandreturer og ellers bare nyte strandlivet, bassenget eller å utforske Pafos på egenhånd. Felles middag i kveld.

Torsdag 26. november Chrysorogiatissa
Dagens rute ansees for å være en av de 10 beste vandreturene på Kypros. Vi vandrer på grusveier, forbi velholdte vingårder og får god utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen fra 1100 m.o.h. Vi passerer Profeten Elias` lille kapell og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa, kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servering av små lokale spesialiteter. Felles middag på hotellet.
Lengde: 8,5 km. Høydeforskjell: +400/-300 m. Vanskelighetsgrad: Middels

Fredag 27. november    Troodosfjellene
I dag får vi oppleve Troodosfjellene og Atalanti Trail, en vandring som går rundt Chionistra i en høyde på 1700-1750 m.o.h. Vi har en enestående utsikt over hele øya, og vi passerer også en nedlagt kromgruve underveis. Individuell lunsj. Felles avslutningsmiddag på en lokal restaurant i byen om kvelden.
Lengde: 9 km. Høydeforskjell: +0/-0  Vanskelighetsgrad: Middels

Lørdag 28. november    Larnaca – Oslo – Otta
Til avtalt tid blir det busstransport tilbake til Larnaca for flyreise hjem til Norge, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 2345. Busstransport til Otta med avstigning underveis.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
21/11/2020 Vandretur Kypros med GD Mer enn 8 16 995,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg enkeltrom:                    Kr 1.150,- pr. person
Tillegg rom med havutsikt:   Kr. 1.100,- pr. person

Tillegg ikke GD abbonenent: Kr. 800,- pr. person

Påmeldingsfrist:            21.08.2020

Tilbudet er basert på en valutakurs €1 = NOK 10,92. Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.
Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Se her for flere turer med Gudbrandsdølen Dagningen!

Powered by Travelize