Gardasjøen og Venezia med avisa GD

Med operaen "Carmen" i Verona

Bli med på GD-tur og opplev det gode liv i Italia! Denne innholdsrike turen er fylt med både vakker natur, interessant historie, tradisjoner og kultur. Hovedbasen blir i Padenghe sul Garda, en liten by på vestsiden av Gardasjøen med 4000 innbyggere. Byen danner porten til det fruktbare Valtenesi-distriktet og har en lang, fin strand og en trivelig liten havn. Vi skal på båttur på Gardasjøen, besøke vingård i Valpolicella-regionen og oppleve kanalbyen Venezia. Høydepunktet på turen blir det verdenskjente operastykket «Carmen» som vi skal overvære på utendørsscenen i det 2000 år gamle romerske amfiteateret «Arena di Verona».

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Fredag 24. august           Otta – Oslo – Milano – Gardasjøen
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis.  Flyavgang med Norwegian DY1876 kl. 13.10 og ankomst Milano kl. 15.50. Videre blir det busstransport til byen Padenghe sul Garda, som ligger på sørvestkysten av Italias populære innsjø Gardasjøen. Det blir innsjekk på Hotel West Garda 4*, hvor vi skal bo i 4 døgn. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Lørdag 25. august            Utflukt til Verona med «Carmen» i Arena di Verona
Frokost på hotellet. Vi har formiddagen til fri disposisjon. Lunsj på egen hånd. Til avtalt tid blir det utflukt til Verona. Her starter vi besøket med bysightseeing med engelsktalende lokalguide. Vi får bl.a. se den 2000 år gamle Arena di Verona, som nå er en av verdens best besøkte utendørs konsertarenaer og som vi skal få gleden av å oppleve nærmere i kveld. Verona har også dannet bakgrunnen for Shakespeares drama om Romeo og Julie, og vi kan rusle en tur bort til balkongen hvor frieriet skjedde. Vi spiser en tidlig middag på en lokal restaurant. Etter middagen skal vi overvære en av verdens mest populære operastykker «Carmen» i ærverdige Arena di Verona. Etter forestillingen kjører vi tilbake til Padenghe sul Garda og vårt hotell.

Søndag 26. august           Båttur på Gardasjøen
Frokost på hotellet. Vi skal i dag på båttur på Gardasjøen. Vi har båtavgang fra Padenghe, og turen går via San Vigilio til byen Garda på østsiden av Gardasjøen. Her blir det en times stopp og tid til egen disposisjon, før det blir båtreise tilbake til Padenghe. På turen tilbake kjører vi lenger sørover, slik at vi ser Sirmione og Catullo- ruinene fra sjøsiden. Lunsj på egen hånd. Ettermiddagen til fri disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.       

Mandag 27. august         Vingårdsutflukt
Frokost på hotellet. I dag skal vi på en halvdags utflukt med buss til Valpolicella-regionen. Regionen som er det mest kjente vindistriktet i det nordøstlige Italia, ligger i Veneto, øst for Gardasjøen. Fra dette distriktet kommer det både unge og friske viner, samt tyngre årgangsviner. Vi besøker en vingård hvor vi både får omvisning, vinsmaking og litt fingermat, før vi kjører tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag 28. august           Garda – Venezia – Mestre
Frokost før utsjekking og avreise. Vi kjører i dag til Venezia, der det blir bysightseeing med engelsktalende lokalguide. Vi får se de største severdighetene i byen, som Markusplassen, Sukkenes Bro, Dogepalasset og Rialtobroen. Det blir lunsj på en lokal restaurant, før vi kjører ut til Mestre, som ligger på fastlandet ca. 10 km. utenfor Venezia. Her blir det innsjekk på NH Hotel Laguna Palace 4*. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 29. august          Mestre – Venezia – Oslo – Otta
Frokost på hotellet. Busstransport til flyplassen i Venezia for flyreise hjem til Norge. Flyavgang med Norwegian DY1857 kl. 13.45 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 16.25. Busstransport tilbake til Otta med avstigning underveis.

Kart

Powered by Travelize