Bli med GD til Finnmark og Troms

- Arktiske opplevelser, Nordkapp og samisk kultur

Finnmark er vilt og vakkert! Her skifter naturen fra et steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder.  Området appellerer til alle våre sanser!  Opplevelsesferien starter allerede i Kirkenes, endepunktet for både E6 og Hurtigruten. Videre går turen innom Karasjok, samenes "hovedstad" i Norge og Nordkapp, Europas endepunkt mot nord. Vi vender nesen sørover igjen mot Alta, som også blir kalt "Nordlysbyen" og som er kjent for sine 4-5000 år gamle helleristninger som er på UNESCO´s sin verdensarvliste. Turen går også innom Kautokeino med sine mange viktige samiske institusjoner, før vi vi ender opp i Tromsø med et opphold i "Nordens Paris". En GD-representant deltar på turen.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Tirsdag 6. juni                   Otta – Gardermoen – Kirkenes
Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn med påstigning underveis.
Vi ankommer flyplassen 2 timer før flyavgang, og her møter vi vår reiseleder. Vi flyr med Norwegian DY310 med avgang kl. 09.20 og ankomst Kirkenes kl. 11.30. Ved ankomst blir vi møtt av lokal buss som tar oss til Scandic Hotel Kirkenes for felles lunsj.  Etter maten får vi med oss en lokal guide og blir med på en 2-timers sightseeing tur i Kirkenes, til den russiske grense og til gruvebyen Bjørnevatn. Denne turen gir oss innsyn i historie, natur, klima og det moderne Kirkenes. Først drar vi til det historiske grensepasseringsstedet Skafferhullet. Her ser vi grenselinja og det russiske samfunnet ”Boris Gleb” på andre siden av grensen. Guiding underveis om de skiftende historiske begivenheter vi har vært del av. Etterpå drar vi til Bjørnevatn og opplever et gruvesamfunn som har gått gjennom store forandringer. De store jernmalmgruvene ble nedlagt i 1996 og gjenåpnet i 2009. Vi får et innblikk i den 90 år gamle gruvehistorien og kjører langs de svære gråbergtippene helt til ”Storfjellet” hvor man har flott utsikt over Langfjorden og inn i Pasvikdalen.
Vi kjører til hotellet, hvor vi får tildelt våre rom og spiser felles middag om kvelden.

Onsdag 7. juni                  Kirkenes – Karasjok
Frokost på hotellet og utsjekking. Vi setter i dag kursen mot samenes "hovedstad" Karasjok. Vi kjører på den finske siden av Tanadalen, og stopper for dagens lunsj underveis. Fremme i Karasjok besøker vi Sápmi Park, som er et nasjonalt senter for samekulturen. Deretter presenteres den samiske kulturen, dets folk, levesett, mytologi, mat og håndverk på en lettfattelig, levende og spennende måte. Den magiske forestillingen ”Stálubákti” har tatt tusener av gjester med storm! Deretter blir det innsjekk på Scandic Hotel Karasjok. Om kvelden spiser vi middag i Storgammen ved hotellet.

Torsdag 8. juni                  Karasjok – Honningsvåg
Frokost på hotellet og utsjekking.  Turen i dag går over vidda til Lakselv og deretter langs Porsangerfjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på Scandic Hotel i Honningsvåg, hvor vi spiser felles lunsj. Om ettermiddagen tar vi turen opp til Nordkapp, et av turens store høydepunkt. Den berømte Nordkapp-globusen er symbolet på Nordkapp som en global møteplass. Helt ute på platået ligger Nordkapphallen som inneholder et mangfold av fasiliteter.
Vi får her både oppleve selve Nordkapp-platået og også se en panoramafilm samt ulike historiske utstillinger, før vi til avtalt tid returnerer til hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

Fredag 9. juni                   Honningsvåg – Alta – Kautokeino
Frokost på hotellet og utsjekking. Turen fortsetter i dag til nordlysbyen Alta, der vi starter med et besøk i Nordlyskatedralen. Da den flotte kirken stod ferdig i 2013, ble Alta en turistattraksjon rikere og har fått et landemerke og et arkitektonisk utstillingsvindu midt i byen. Vi fortsetter til Alta Museum, hvor vi får et innblikk i Finnmarks forhistorie, tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Vi får også se de kjente helleristningene, som er på UNESCO´s verdensarvliste. Her spiser vi også dagens lunsj. Etter besøket fortsetter vi turen til Kautokeino, hvor vi sjekker inn på Thon Hotel Kautokeino. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Lørdag 10. juni                 Kautokeino – Tromsø
Frokost på hotellet og utsjekking. Vi starter dagen med å besøke Kautokeino Kirke, som er en langkirke av tre fra 1958. Lysekronen fra kirken som ble brent under 2. verdenskrig er bevart og henger i kirken. Vi besøker også Juhls Sølvsmie med mulighet for å kjøpe med seg noen fine gaver hjem, før vi setter kursen mot Tromsø. Vi kjører via Finland, Nord-Sverige og Nordkjosbotn og tar stopp for felles lunsj på et passende sted underveis. Fremme i Tromsø blir det innsjekk på Clarion Collection Hotel With. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Søndag 11. juni                Tromsø
Frokost på hotellet. Vi har formiddagen til fri disposisjon i byen, før vi blir med på bysightseeing med lokalguide i Tromsø. Vi blir bedre kjent med den flotte byen og tar selvfølgelig turen innom Ishavskatedralen og Polarmuseet. Felles lunsj i løpet av dagen. Om kvelden blir det felles avslutningsmiddag på en restaurant i Tromsø.

Powered by Travelize