Færøyene med avisa GD

Færøyene byr på karakteristiske fjellformasjoner, dype kløfter, fjorder og daler med idylliske vann og bekker i storslått og variert natur. Dette gir ideelle forhold for et rikt dyre- og fuglelivet på øyene. Havet har opp gjennom tidene på godt og vondt vært med på å forme Færøyene og menneskene der. Avstanden og isolasjonen fra omverdenen har gitt næring til, og vært forutsetning for den blomstrende færøyske arven som gjør Færøyene til en kulturell perle.

Færøyinger føler en sterk tilknytning til Norge og nordmenn ønskes alltid varmt velkommen!

Dette er en lesertur med avisa Gudbrandsdølen Dagningen

Pris fra kr.:
19 990,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: Buss Otta–Gardermoen t/r, fly Oslo–København–Tórshavn t/r, all nødvendig busstransport på Færøyene, guide på alle transportetapper og utflukter, 4 hotellovernattinger i dobbeltrom, 4 frokoster, 1 lett lunsj og 3 x 2-retters middag inkl. kaffe/te på hotellet, 1 x 3-retters avskjedsmiddag inkl. kaffe/te på restaurant, byvandring i Tórshavn med guide, utflukter med innhold iht. programmet, reiseleder fra Peer Gynt Tours, GD-representant.
Transporttype:SAS
Bestill reise

Dagsprogram

Mandag 19. august         Otta – Oslo – København – Tórshavn
Avreise fra Otta til avtalt tid for busstransport til Gardermoen med påstigning underveis. Vi flyr med SAS SK451 med avgang kl. 07.50 og ankomst København kl. 09.00 og fortsetter med SAS SK1777 med avgang kl. 11.00 og ankomst Vágar Lufthavn på Færøyene kl. 12.15. Der blir vi møtt av buss og guide som tar oss gjennom den undersjøiske tunellen og videre langs fjellveien hvor vi etter hvert vil få en panorama utsikt til hovedstaden Torshavn. Her sjekker vi inn på vårt hotell, Hotel Hafnia, hvor vi skal bo i fire netter og får deretter servert et lett måltid. Etter et par timers hvile på hotellet blir vi med vår lokale guide på en vandretur i den gamle bydelen. Her får vi blant annet se Tinganes, stedet hvor et av verdens eldste ting ble holdt. Å vandre gjennom Tórshavn eldste bydel er som å reise tilbake i tiden. Her er gamle hus med gresstak og trange smug. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

Tirsdag 20. august           Historie & tradisjoner;  Vestmannafjellene og Saksun
Frokost på hotellet, før vi skal på dagens utflukt. Vi blir med buss og lokal guide og kjører til Vestmanna, hvor vi skal på båttur til de fascinerende Vestmannafjellene. Båtturen varer ca. 2 timer, og vi seiler tett inntil de tårnhøye klippene og inn i grotter. Vi fortsetter med buss til den idylliske bygden Saksun, hvor vi besøker det historiske museet Dúvugardar, som er en gammel husmannsplass.Medbragt lunsj nytes i løpet av dagen og vi er tilbake i Torshavn utpå ettermiddagen. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 21. august          Klaksvik på nord-øyene og strikketradisjon
Frokost på hotellet. Vi skal i dag besøke Klaksvik som ligger på nord-øyene og som er vennskapsby med Trondheim. Klaksvik er den nest største byen på Færøyene og vi starter med å besøke Christianskirke der vi også får se de flotte kunstverkene til Edvard Fuglø i kirkekjelleren. Vi besøker deretter spinneriet som også er et museum og får innsikt i færøysk historie. Vi spiser lunsj i Klaksvik før vi fortsetter til den sydlige delen av Østerø og ser vindmølleparken, besøker strikkebutikken Navia og vi får servert kaffe og kake i hjemlige omgivelser hos Jacob og Lena før vi returnerer til Tórshavn. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

Torsdag 22. august         Tórshavn  og Færøyenes kulturelle senter, Kirkjubø
Frokost på hotellet. Vi har formiddagen fri til å rusle litt rundt i Tórshavn. Ved havnen ligger Østrøm hvor man finner diverse produkter av lokale kunstnere. Kanskje vil man se litt på båtlivet ved havnen. Lunsj på egenhånd i dag. Kl. 13.00 blir vi hentet av buss og guide og kjører til Færøyenes Historiske Museum. Vi får se en kulturhistorisk utstilling og får dypere kjennskap til Færøyenes historie. Etter omvisningen her fortsetter vi til Nordens Hus, en arkitektonisk fin bygning som danner rammen for mange lokale og internasjonale arrangementer, og med en norsk direktør. Deretter kjører vi over fjeldet til Kirkjubø, som er Færøyenes kulturelle senter. Her bor 17. generasjon i dag og det blir omvisning med besøk i katedralen, kirken og museet. Vi får servert kaffe og kake i disse unike omgivelsene før vi returnerer til Tórshavn. Om kvelden blir det avskjedsmiddag på en lokal restaurant med tradisjonelt og gammelt miljø, i gangavstand fra hotellet.

Fredag 23. august           Tórshavn – København - Oslo - Otta
Frokost og utsjekk. Vi hentes av buss og guide kl. 10.30 og kjører ut til flyplassen for hjemreisen.
Avgang med SAS SK1778 kl. 12.55, ankomst København kl. 16.05 og videre med SAS SK1468 kl. 17.05. Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 18.15. Busstransport tilbake til Otta med avstigning som ved påstigning.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
19/8 SAS Færøyene med GD Mer enn 8 19 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Pris pr. person                 Kr 19 990,- for GD-abonnenter
                                          Kr 21 150,- for ikke-abonnenter

Tillegg enkeltrom            Kr 1 980,- pr. person

Prisen inkluderer:          
            - Busstransport Otta – Gardermoen t/r
            - Flyreise Oslo – København – Tórshavn t/r
            - Flyskatter (ca. kr. 725,- pr. person pr. 16.10.18)
            - All nødvendig busstransport på Færøyene
            - Guide på alle transportetapper og utflukter
            - 4 overnattinger i dobbeltrom på hotell i Tórshavn
            - 4 frokoster, 1 lett lunsj og 3 x 2-retters middag inkl. kaffe/te på hotellet
            - 1 x 3-retters avskjedsmiddag inkl. kaffe/te på restaurant
            - Byvandring i Tórshavn med guide 1. dag
            - Utflukt til Vestmannafjellene og Saksun inkl. buss, guide, båttur og lunsjpakke
            - Utflukt til Klaksvik inkl. buss, guide, lunsj, innganger og kaffe & kake
            - Utflukt til Kirkjubø og Tórshavn inkl. buss, guide, innganger og kaffe & kake
            - Reiseleder fra Peer Gynt Tours
            - GD-representant

Tilbudet er basert på en valutakurs DKK 100 = NOK 130,35. Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser.

Påmeldingsfrist: ca. 15. april 2019

Powered by Travelize