Elvecruise langs Donau med avisa GD

- med Wien, Budapest, Bratislava og vinområdet Wachau!

Donau er den lengste elven i Europa og går fra Tyskland og frem til Svartehavet. På et 6-dagers elvecruise har man god tid til å nyte omgivelsene som "flyter" sakte forbi. Blant vakre vinmarker, kulturlandskap og uberørt natur ligger barokke landsbyer, historiske borger og klostre, og ikke minst de tre hovedstedene Wien,  Budapest og Bratislava, som fremstår med sine veldige rikdommer av kunst- og kulturskatter.  Om bord på den flotte elvebåten  "DCS Amethyst" bor vi i utvendige lugarer. Skipet har panorama-restaurant, bar, café/bibliotek samt en liten velværeavdeling. Eget soldekk. Betjeningen om bord stiller opp med variert underholdning under turen. Gå ikke glipp av denne spennende måten å reise på, hvor du får oppleve kjente reisemål både til lands og til vanns!

Dette er en lesertur med avisa Gudbrandsdølen Dagningen

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Onsdag 29. mai                Oslo - München - Passau
Avreise fra Otta til avtalt tid for busstransport til Gardermoen med påstigning underveis. Avgang med Lufthansa til München med ankomst München kl. 09.50. Det blir buss til Passau, hvor vi får servert lunsj før ombordstigning i "DCS Amethyst".  Avgang kl. 16.00, velkomstsuppe, velkomstdrink og middag.

Torsdag 30. mai               Wien
Vi får servert frokost, lunsj og middag om bord alle dager.
Cruiset fortsetter gjennom vakker natur, og vi ankommer Wien. På en sightseeing får vi se de største severdighetene   som Karlsplatz, Statsoperaen, parlamentet, Stefanskatedralen og slottet Hofburg. Om kvelden seiler vi videre mot Budapest.

Fredag 31. mai                 Budapest
Vi ankommer Budapest om morgenen, og blir med på en rundtur i den imponerende byen som er delt i to av Donau – Buda som ligger på høyden med Fiskerbastionen, Stefansdomen og Matthiaskirken, Helteplassen og parlamentsbygningen og Pest med sin berømte markedshall og andre store severdigheter.
Vi forlater Budapest om kvelden.

Lørdag 1. juni                    Bratislava
Vi ankommer Bratislava og blir med på en rundtur i Slovakias hovedstad som har en rik kulturarv. Det blir vandretur gjennom gamlebyen med brosteinsbelagte gater, trær, fontener og små parker. Det blir besøk på Bratislava slott med det historiske toget «Presporacik». Det blir også litt tid på egenhånd før ferden fortsetter mot Wachau.

Søndag 2. juni                  Wachau og vinsmaking
Wachau er en østerriksk dal, som er formet av Donau. Det er en av de mest prominente turistdestinasjonene i nedre del av Østerrike med beliggenhet mellom Melk og Krems. Vi stopper først i Melk hvor vi kan besøke det imponerende klosteret. Siden området er kjent for god vin blir det besøk i en vinkjeller med vinsmaking inkludert. Vi fortsetter til Dürnstein, der det blir en vandretur i landsbyen som er kjent fra legenden om Richard Løvehjerte. Tilbake på båten blir det avskjedsmiddag, og ferden fortsetter videre mot Passau.

Mandag 3. juni                 Passau - München - Oslo
Cruiset er nå over for denne gang, og etter frokost går vi i land. Til avtalt tid blir det busstransport til München for hjemreisen til Oslo med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 18.10. Busstransport tilbake til Otta med avstigning som ved påstigning.

 

Lugarkategorier

Main deck M1                 Ca. 15 m2 dobbeltlugar med 2 senger på gulvet, og et rundt vindu
                                         som ikke kan åpnes. Laveste dekk, nærmest vannflaten.
Main deck M2                 Samme lugar som M1, brukt som enkeltlugar
Rhein deck R1                Ca. 15 m2 dobbeltlugar med 2 senger på gulvet, med fransk balkong og
                                         panoramavindu som kan åpnes. Nivået over Main deck og resepsjonsdekk.
Rhein deck R2                Samme lugar som R1, brukt som enkeltlugar

Alle lugarer har bad med dusj/wc, hårføner, radio, satellitt Tv, telefon og air condition.

Powered by Travelize