Amalfikysten med vandringer - avisa GD

Den vakre Amalfikysten er noe av det beste Italia har å by på! Amalfikysten strekker seg fra Positano i vest til Vietri sul Mare i øst og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finner vi små romantiske perler som Positano og Amalfi, som klamrer seg fast i klippene med sine pastellfargede hus. Vi bor i den koselige byen Minori og skal vandre i variert landskap med flott utsikt over det turkisfargede Tyrrenhavet.

Pris fra kr.:
14 950,-
Dager:6
Inkludert i grunnprisen: Busstransport Otta–Gardermoen t/r, all busstransport i Italia iht. programmet, 5 hotellovernattinger i dobbeltrom, 5 frokoster og 3 middager på hotellene, 2 middager på lokale restauranter, 3 piknik lunsjer på vandringene, 1 lunsj på lokal restaurant, engelsktalende vandreguide på vandredagene, inngang og omvisning i Pompei, inngang og engelsktalende guide til Vesuv, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

Søndag 29. april     Otta – Oslo – Roma – Minori
Avreise med buss fra Otta. Busstransport til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis. Kl. 07.10 er det flyavgang med Norwegian DY1872, og vi ankommer Roma kl. 10.20. Det blir busstransport videre til Minori på Amalfikysten, en kjøretur på ca. 3,5 time. Fiskerlandsbyen var en gang kjent som Reghinna Minor og er kjent for sin Villa Marittima Romana som er ansett som ett av de viktigste monumentene på Amalfikysten. Her blir det innsjekk på Hotel Villa Romana 4*, som ligger sentralt i byen. Les mer på www.villaromanahotels.com. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Mandag 30. april     Sentiero degli Dei – Walk of Gods
Frokost på hotellet. Vi innleder vandredagene med den mest kjente vandreruten i Sør-Italia, Sentiero degli Dei, oversatt til «Walk of Gods». Her får vi en fantastisk utsikt over både fjell- og kystlandskapet. Vi har busstransport til den lille fjellandsbyen Agerola, og herfra skal vi gå til Positano, som er en av de mest kjente turistdestinasjonene i området. Agerola er kjent for sin «fiordilatte», en spesiell type fersk mozzarellaost, så om ønskelig blir det mulighet for å kjøpe med seg litt ost og focaccia som et lite mellommåltid på turen. Vi starter vandringen og får etter hvert utsikt mot San Domenico-klosteret. Landskapet går fra å være åser med beitende sau og geiter til et typisk middelhavslandskap med eiketrær, lyng og rosmarin. Stien blir litt mer krevende gjennom Vallone Grarelle, der vi får en del opp- og nedstigninger. Det blir flott utsikt mot byen Nocelle, som tidligere bare hadde adgang via en bratt trapp som starter i Positano. I dag kan man velge om man vil gå bilveien eller de 1500 trinnene ned til Positano. Vi spiser piknik lunsj i løpet av dagen. Fremme i Postiano blir det båttur til Amalfi, der bussen venter og tar oss tilbake til hotellet. Det blir felles middag på hotellet om kvelden. Ca. 9 km. vandring, høydeforskjell +170 m./-650 m. Varighet ca. 5 timer.

Tirsdag 1. mai     The Valley of the Mills
Frokost på hotellet. Det er klart for en ny vandredag, og vi har busstransport til Amalfi, der vi starter dagens rundtur i Mills Valley. Vi ser ruiner etter de gamle papirmøllene, vakre fossefall og små grender omgitt av spennende og historisk vegetasjon. Vi spiser piknik lunsj i løpet av dagen. Når vi kommer tilbake til Amalfi etter endt vandring, besøker vi papirmuseet i byen. Bussen tar oss tilbake til hotellet, der vi har resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Om kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant. Ca. 5 km. vandring, høydeforskjell +230 m./-230 m. – varighet ca. 3 timer

Onsdag 2. mai     Guistino Fortunato
Frokost på hotellet. Vi er klare for turens siste vandredag, og skal i dag oppleve de karakteristiske muldyrsporene i Lattari-fjellene. Vi kjører buss til Agerola, hvor vandringen starter. Det blir piknik lunsj i løpet av dagen. Vandringen avsluttes i Scala, og det blir buss tilbake til hotellet. Felles middag på en lokal restaurant om kvelden. Ca. 10 km. vandring, høydeforskjell +200 m./-500 m. – varighet ca. 5 timer

Torsdag 3. mai     Minori – Pompei – Vesuv – Cassino
Etter frokost forlater vi Minori og kjører til Pompei, byen som ble begravd i aske da Vesuv hadde utbrudd i år 79 e.Kr. Vi møter vår engelsktalende guide og blir med på en omvisning i utgravningene. Vi spiser lunsj på en restaurant i Pompei, før vi fortsetter til Vesuv. Dette er den eneste aktive vulkanen på det europeiske fastlandet, og med sin nærhet til et tettbefolket område er den veldig tilgjengelig for turister. Vulkanens siste utbrudd var i 1944, og etter det har det vært en stille periode. En guide følger oss den korte spaserturen opp til kraterkanten. Vi tar deretter plass i bussen og fortsetter opp til byen Cassino. Her blir det innsjekk på Hotel Rocca 4*. Les mer på www.hotelrocca.it. Det blir felles middag på hotellet.

Fredag 4. mai     Cassino – Roma – Oslo – Otta
Frokost på hotellet. Det blir i dag busstransport tilbake til flyplassen i Roma for flyreise hjem til Norge. Vi flyr med Norwegian DY1873 med avgang kl. 11.05 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 14.15. Deretter blir det busstransport tilbake til Otta med avstigning underveis.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
29/4 Norwegian Vandretur Amalfikysten med GD Mer enn 8 14 950,- BestillMer informasjon

Turfakta

Pris pr. person:
Kr 14 950,- for GD-abonnenter
Kr 16 100,- for ikke-abonnenter

Tillegg enkeltrom  Kr 1 675,- pr. person

Vi tar forbehold om endringer i vandreprogrammet med hensyn til vær forhold. Tilbudet er basert på en valutakurs €1 = NOK 9,8. Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser.             

Powered by Travelize