Albania og Montenegro med avisa GD

Nye favoritter ved Middelhavet!

Bli med på en reise til to naboland med både mange fellestrekk og ulikheter. Albania har nettopp åpnet sine dører for omverdenen og viser stolt frem sin dramatiske natur og historie. Montenegro er et av Europas yngste land, men har en skattkiste full av vakre fjell, idylliske middelalderbyer, nydelige strender og frodig natur. Felles for begge er gode matopplevelser og den store gjestfriheten vi blir møtt med!

Denne turen ble avlyst i 2020, men planlegges i progammet for 2021.

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

9. september                    Otta – Oslo – Tirana
Buss fra Otta til Oslo Lufthavn med påstigning underveis. Fly til Albania med mellomlanding i Istanbul. Ankomst Tirana om kvelden hvor vi skal bo på Hotel Sky2 (4*). Felles middag.

10. september                 Fargerike Tirana
Albanias hovedstad har i løpet av noen få år blitt en fargerik by med en salig blanding av religioner, stiler og kulturer. Over byen troner fjellet Dajti Mountain hvor dagens lunsj blir servert til en flott utsikt over hele byen. Det blir et besøk i museet Bunk’art 1, som er dedikert kommunismen og dens regime i Albania. Felles middag om kvelden.

11. september                 Middelalderbyen Kruja
Vi besøker den lille, sjarmerende byen Kruja hvor Albanias krigshelt Skanderbeg ble født og hvor han forsvarte landet mot invasjoner over tre tiår. Det blir lunsj med folkloreshow og god tid til å besøke den gamle basaren nedenfor slottet.  Fra små butikker i tre, langs den brosteinsbelagte gaten, selges alt av lokalt håndverk og suvenirer. Felles middag i Tirana om kvelden.

12. september                 Den hvite byen Berat og vingård
Dagens utflukt går til Albanias eldste by Berat som også kalles "byen med de 1001 vinduer". Byens hvitvaskede hus, med alle vinduene, ligger vakkert til i åssiden, ved foten av Tomorri-fjellet. Vi besøker slottet og museumskvartalet Mangalemi og Gorica. På tilbaketuren stopper vi ved vingården Cobo hvor man har drevet med vinproduksjon siden tidlig på 1900-tallet.  Etter en omvisning og vinsmaking kjører vi tilbake til Tirana hvor det blir felles middag om kvelden.

13. september                 Fra Albania til Montenegro
Vi forlater Tirana og kjører til byen Shkodra nordvest i landet. Her blir det sightseeing med besøk i den katolske katedralen og i en moské. Til lunsj blir det smaksprøver av Skenderbeu konjakk. Vi fortsetter over grensen til Montenegro og frem til Becici der vi sjekker inn på Hotel Mediteran Becici 4*. Felles middag på hotellet om kvelden.

14. september                 Båttur langs kysten med pikniklunsj
Etter en rolig start på dagen blir vi med på en båttur langs Budva Rivieraen. Turen går forbi noen av de små øyene som ligger her og det blir fiskelunsj på en privat strand. Resten av dagen er fri til avslapping. Becici er en tidligere fiskerlandsby, men med sin flotte beliggenhet på Budvanska Riviera har den utviklet seg til en turistby. Felles middag om kvelden. 

15. september                 Kotor, Njegusi og Cetinje
Dagens utflukt gir oss kunnskap om Montenegro og landets turbulente historie, men også mye flott natur. Vi besøker gamlebyen i Kotor, den gamle hovedstaden Cetinje og vi får oppleve Montenegros svar på "Trollstigen" med en fantastisk utsikt fra 1000 meters høyde! I landsbyen Bukovica får vi smake på både lokal mat og hjemmelaget honningvin. Middag på hotellet om kvelden.

16. september                 Dagen fri - folklorekveld
En rolig dag til å fordøye alle inntrykk. Kanskje ønsker man bare å slappe av ved hotellet, ta seg et bad eller spasere langs den fine strandpromenaden. Budva ligger kun ca. 2 km unna, med den gamle bydelen omgitt av en ringmur. Innenfor er det trange smug, vakre små torg og mange steder man kan slå seg ned for å se på folkelivet. Avskjedsmiddag med folklore på en lokal restaurant om kvelden. 

17. september                 Becici – Dubrovnik – Oslo - Otta
Frokost og utsjekk. Vi kjører til flyplassen i Dubrovnik (ca. 2,5 time), hvor det blir avgang med direktefly til Oslo Lufthavn, med ankomst kl. 16.15. Busstransport tilbake til Otta, med avstigning underveis. 

Powered by Travelize