Langtidsferie Kypros - Leiligheter

Middelshavsidyll med over 300 soldager i året.

Kypros har deilig middelhavsklima året rundt. Gjennomsnittlig dagtemperatur ligger på 22 grader i november, og det er fortsatt badetemperatur. I februar 16 grader. På vår langtidsferie bor vi i Pafos på sørvestkysten. Her kan vi nyte turkisblått hav, lese bok i solstolen og kose oss med gresk-kypriotisk mat. Vi skal også på utflukter på den vakre øya, og det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros.

Vi tilbyr også samme reise med hotellopphold istedenfor leilighet. Klikk her for mer informasjon

Rabatt
 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Om Pafos

Vi bor i byen Pafos som opprinnelig var en liten fiskelandsby. I dag har byen mange hoteller, restauranter og butikker, strand og en liten hyggelig havn. Byen ligger på sørvestkysten av Kypros, ca. 2 timer fra flyplassen i Larnaca. Den sørvestre delen av Kypros er preget av turisme, men her har ikke turismen visket ut det genuint kypriotiske. I gresk-romersk tid var Pafos øyas hovedstad, og byen er kjent for utgravningene av den antikke byen Nea Pafos hvor vakker mosaikk er hovedattraksjonen. Pafos sies også å være fødestedet til Afrodite, den greske gudinnen for skjønnhet, kjærlighet og elskov. Landskapet nord for Pafos har enda mer av det opprinnelige Kypros å by på. Her dominerer små fjellandsbyer og vingårder.

Anemi Hotel Apartments (3*)

Anemi Hotel Apartments (3*)
Hotellet er et lite boutique hotell med 90 rom/leiligheter. Hotellet ligger i Kato Pafos - nær restauranter, barer, butikker, monumenter og historiske steder, og ca. 300 meter fra stranda. Hotellet har også et stort basseng og møblert terrasse. På dagtid kan du nyte smakfulle småretter og drikke ved bassengbaren. På terrassen kan du spise grillmat og et godt utvalg av lokale og internasjonale retter. Av andre fasiliteter har hotellet treningsstudio, bordtennisbord, bridge rom med et lite bibliotek hvor det er mulig å bytte bøker. Det arrangeres også aftener med levende musikk og dans.

Leiligheter
Det er følgende valgmuligheter:
- Standard studio leilighet: kombinert sove- og oppholdsrom med kjøkkenkrok.
- Superior studio leilighet: kombinert sove- og oppholdsrom med kjøkkenkrok. (mer moderne enn standard studio)
- Standard leilighet: separat soverom og oppholdsrom med kjøkkenkrok.
- Superior leilighet: separat soverom og oppholdsrom med kjøkkenkrok. (mer moderne enn standard leilighet)

Leilighetene er lyse og luftige, og har balkong. Badet har wc, dusj og hårføner. Kjøkkenet har kjøleskap, keramisk kokeplate, mikrobølgeovn, ovn/grill, brødrister, kaffetrakter, kasseroller, stekepanne, dekketøy, bestikk og annet nødvendig kjøkkenutstyr. Leilighetene har også telefon, skandinaviske tv-kanaler, wifi, og oppbevaringsbokser. Vask av rommene hver dag (ikke oppvask), skifte av håndklær 2 ganger pr. uke og sengetøy 1 gang pr. uke er inkludert.

Service og utflukter

Service
Langtidsferien er basert på at det ikke er med reiseleder fra Norge, men dere blir møtt av skandinavisktalende guide fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner på flyplassen i Larnaca. Guiden vil holde et informasjonsmøte på hotellet, og deretter ha to trefftider på hotellet pr. uke. Skulle du trenge hjelp utenfor trefftidene, bistår den skandinavisktalende guiden. Vakttelefon ved alvorlige hendelser og sykdom hele døgnet. I tillegg har hotellet betjent resepsjon med skandinavisk-/engelsktalende personale hele døgnet, hvor det også er mulig å få hjelp og assistanse.

Utflukter
På velkomstmøtet vil det bli informert om de ulike utfluktene som tilbys under oppholdet og på hvilke dager disse tilbys. Vi har inkludert sightseeing i Pafos (halv dag) og to heldagsutflukter som gir god mulighet til å bli bedre kjent med Kypros og resten av gruppen:

Sightseeing i Pafos – Vi besøker Houses of Dionysos med mosaikkarbeider av ypperste klasse. Disse skildrer i hovedsak scener fra gresk mytologi. Vi fortsetter til Tombs of the Kings – Kongegravene. Spredt over et stort område finner vi disse underjordiske gravene som er skåret ut i solid stein. Noen er også dekorert med doriske søyler. Det ble gravlagt flere høye tjenestemenn enn konger her, men storheten som gravene viser ga navnet til gravene. Vi skal også se St. Paul´s Pillar hvor helgenen ble pisket av romerne, samt Chrysopolitissa kirken som ble bygget over ruinene av den største bysantinske basilikaen på øya. Vi fortsetter til Yeroskipou som er kjent for produksjon av gelékonfekten Kypros Delight (Turkish Delight), og vi besøker den vakre bysantinerkirken Agia Paraskevi med fem kupler som danner et kors.

Heldags utflukt til Nikosia – Nikosia har en moderne del med butikker og kontorbygg, og en gamleby som er omgitt av de Venetianske bymurene fra 1500-tallet. Innenfor disse bymurene finnes det mange historiske bygninger, sjarmerende gågater, gamle hus med ornamenterte balkonger, små butikker og koselige kafeer. Vi får tid til lunsj på egen regning og til å rusle i gamlebyen. Vi besøker også byens kunstsenter, erkebiskopens palass og St. Johns katedral med utsøkte malerier. Ikke langt unna disse severdighetene går den beryktede "Grønne linje" - muren som har delt byen i en gresk og en tyrkisk del siden tyrkerne okkuperte en del av Kypros i 1974. Vi skal også besøke den tyrkiske delen.

Heldags utflukt til Chrysorogiatissa og Afrodites bad – Først besøker vi klosteret Chrysorrogiatissa som ble bygget av en munk i 1152. Vi fortsetter til Polis, ca. 48 km. nord for Pafos. Den nordvestlige halvøya av Kypros, kjent som Akamas, er en nasjonalpark med spektakulære landskap og strender. Vi skal til den antikke byen Marion, som er en av de ti berømte oldtidsriker som ble funnet på Kypros. Byen ble grunnlagt i det 7. århundre f.Kr., og blomstret opp på grunn av kobber- og gullgruver som lå i nærheten. Det ble eksportert både metall og tømmer, og Marion ble en viktig havneby. Vi besøker også Afrodites bad - stedet der myten forteller at den særdeles kjærlighetsaktive Afrodite vasket seg etter sine hyrdestunder.

 

Kart

Powered by Travelize