Irland

Opplev Irlands vakre vestkyst

Irland har fascinert nordmenn til alle tider, - bli derfor med oss på en spennende tur gjennom et variert landskap over til vestkysten av den grønne øya Irland. Her skal vi bo hele 4 netter i den idylliske kystbyen Galway, som er en småby i europeisk målestokk, men en av de største i Irland. Siden 60-årene har Galway dessuten vært kunstnernes paradis. Byen er også et godt utgangspunkt for spennende utflukter – en dag drar vi bl.a. til de mektige klippene «Cliffs of Moher». Dette er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Irland, og herfra har man en utrolig utsikt ut over Atlanterhavet. Vi får også oppleve naturskjønne Connemara, der vi både besøker det flotte klosteret Kylemore Abbey samt en sauefarm for å se irske gjeterhunder i aksjon. En kveld kan vi dessuten by på folkloreshow og middag på tradisjonsrike «Trad of the Proms» -  før kursen settes mot hovedstaden Dublin. Opplevelsene står i kø…

Rabatt
  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
   mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
12 190,-
Dager:6
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Dublin t/r, transfers med buss iflg. programmet, 5 hotellovernattinger i dobbeltrom, 5 frokoster, 5 middager derav en på «Trad of the Proms», besøk og prøvesmaking av whiskey på Tullamore Dew, øvrig program/inngangsbilletter iflg. programmet, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:SAS
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Dublin – Dundalk
Avreise om morgenen fra Oslo Lufthavn direkte til Dublin og Irland. Her venter en buss på oss, og nå går ferden først til Howth-halvøya rett nordøst for sentrum av Dublin – et område som ble udødeliggjort gjennom James Joyces berømte roman «Ulysses». Her blir det nå en vandretur langs klippene på kysten av Howth-halvøya. Vi går først langs havnen deretter opp på klippene, og herfra får vi en flott utsikt over øyene Lambay lsland og Ireland Eye, samt fyrtårnet «Baily Lighthouse».  Vel tilbake byr vi på fish & chips-lunsj på en taverna, før vi kjører videre til kystbyen Dundalk på grensen til Nord-Irland.  Her sjekker vi inn på Ramada Resort Hotel (4*). Innendørs svømmebasseng, trimrom, dampbad og jacuzzi finnes. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 130 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer   Vanskelighetsgrad: 3

2. dag         Vandretur langs «Carlingford to Omeath Walkway»
Irsk frokost. Busstransport til Carlingford. Her starter vandreturen vår på «The Great Eastern Greenway»-stien - som går langs den sørlige bredden av Lough-fjorden. Den følger bl.a. den gamle jernbanelinjen som koblet sammen Greenway Omeath og Carlingford.  Det er et populært turområde, og herfra er det flott utsikt over fjorden til fjellene i Mourne og til Slieve Foy på Louth-siden. I løpet av dagen passerer vi også beitende sauer, og vi går over gamle jernbaneoverganger og flere gangbroer.  Medbrakt lunsjpakke nytes. Retur tilbake til hotellet med bussen vår. Felles middag.
Distanse: 7 km. Høydeforskjell: Ingen høydeforskjell. Varighet vandring: 3 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

3. dag         Vandretur «Slieve Gullion Loop Walk».
Irsk frokost. Først kjører vi et kort stykke med bussen vår. I dag skal vi oppleve et bevaringsverdig naturområde som kalles for «Ring of Gullion». Her finner vi naturskjønne områder med en rekke turstier, og dagens rute går i en sirkel rundt et enormt dike som ble dannet av et vulkanutbrudd for 50 millioner år siden. Fjellet Slieve Gullion (573 m.o.h) er midtpunktet i dette landskapet, og her har det bodd folk i over 6000 år. Området er kjent for sine mange megalittiske og tidlige kristne monumenter, inkl. over 20 store steingraver. I The Ring of Gullion og Slieve Gullion eksisterer det fortsatt mange irske legender og myter – deriblant myten: «Hvis du bader i Lough-fjorden, så blir håret ditt hvitt.»  Men det er bare å prøve!  Dagens lunsjpakke spises i løpet av turen.  Retur til hotellet vårt med buss. Felles middag om kvelden.
Distanse: 13,4 km. Høydeforskjell: ca. 375 meter.  Varighet vandring: 4,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3-4

4. dag         Lett vandretur i Dublinfjellene – «Fairy Castle Short Loop»
Irsk frokost, utsjekking og avreise fra Dundalk. Vi kjører nå forbi Dublin til Ticknock Forrest Park. Dette er en trivelig og lett vandretur som går på skogsveier og turstier gjennom skogsområdet «Three Rock Wood» med fantastisk utsikt over Dublin fra fjellet «Three Rock Mountain» og fra turområdet Fairy Castle. Fra endepunktet for stien kan du også nyte utsikten over Irskesjøen. Dette er for øvrig en av Dublins mest populære turområder. Medbrakt lunsjpakke nyte si løpet av dagen. Sent på ettermiddagen innsjekking på Plaza Hotel (4*) i Tallaght i sydlige del av Dublin, - et hotell med spektakulær utsikt over Wicklow-fjellene. Felles middag.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: 250 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer.   Vanskelighetsgrad: 3

5. dag         Vandretur – «Spinc & Glendalough Valley Walk».  Irish Night om kvelden.
Irsk frokost. Ferden går nå Wicklow – som også kalles for «Irlands hage». Glendalough-dalen er en del av «Wicklow Mountains National Park» på 170 km², og her skal vi gå den flotte rundturen «Spinc & Glenealo Valley Route». Stien stiger litt bratt opp ved Poulanass-fossen, før vi fortsetter langs en strandpromenade og via tretrapper opp til et spektakulært utsiktspunkt ved en idyllisk innsjø. Turen går deretter ned Glenealo Valley. Medbrakt lunsjpakke nytes underveis. Sent på ettermiddagen retur til hotellet. Kun kort pause før avreise til trivelige Merry Ploughboys Pub for en strålende «Irish Night» med vakker musikk, Riverdance og god mat. Sen retur.
Distanse: 9 km. Høydeforskjell: 380 meter.  Varighet vandring: 4 timer. Vanskelighetsgrad: 3-4

6. dag         Tallaght - Dublin - Gardermoen
Frokost.  Deretter blir det snart busstransport fra hotellet vårt via Dublin sentrum. Kort sightseeing/lunsjpause i Dublin før vi kjører til flyplassen, for utpå ettermiddagen å fly hjem til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
26/8 Oslo Lufthavn Irland Mer enn 8 12 190,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom:                          Kr. 1.730, -                          
Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Se her for flere rundreiser

Powered by Travelize