Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus

Peer Gynt Tours følger Utenriksdepartementets reiseanbefalinger og forholder oss til pakkereiseloven. Så lenge UD ikke fraråder reiser til spesifikke reisemål, gjennomføres våre reiser til disse som vanlig så langt det lar seg gjøre, og vanlige regler for endringer og avbestillinger gjelder. Vi anbefaler alle å følge med på UDs reiseinformasjon og informasjon fra folkehelsemyndighetene. I tillegg anbefaler vi alle å sette seg inn i hvilke forhold som dekkes av reiseforsikringen din, både før, under og etter reisen. 

------------------------------------------------------

Trygg bestilling av reise for 2021 – åpent kjøp på din utenlandsreise!

Vi forstår at våre kunder er usikre på å bestille nå – men samtidig vet vi at reiselysten er stor og mange trenger noe å glede seg til i en litt trist hverdag. Vi tror at vi i løpet av 2021 igjen kan reise ut slik vi elsker. 

Derfor gir vi ekstra gode bestillingsvilkår for reiser ut av Norge i 2021. Ingen risiko om du bestiller tidlig (før 31. juli 2021) og senere ombestemmer deg! Du kan avbestille eller flytte reisen kostnadsfritt.

LES VILKÅRENE FOR ÅPENT KJØP HER!

------------------------------------------------------

Reiseråd - Turer til utlandet

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Reiserådet hvor UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig forlenges til 10. august for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Fra 5. juli vil Helse- og omsorgsdepartementet og Utenriksdepartementet også gjøre jevnlige vurderinger av reiser til landene på EUs tredjelandsliste. Dette gjøres basert på FHIs faglige råd.

Mer informasjon om smittevernkriterier og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider. Dersom du kommer til Norge fra et "grønt område" slipper du karantene og fra et "rødt område" må du i karantene. Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene har unntak fra innreisekarantene, med gyldig koronasertifikat. Terskelen for innreisekarantene endres til samme nivå som EU fra 5. juli. 

Peer Gynt Tours antar at de reiser som til en hver tid er i salg hos oss vil kunne gjennomføres. Dersom reiserådene allikevel skulle tilsi noe annet tar vi fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt, og de vil i så fall kunne ombestille til annen reise eller motta refusjon, jf. Pakkereiseloven § 22. 

For alle våre reiser som er i salg nå, gjelder ordinære avbestillingsregler.  Unntak dersom UDs reiseråd fører til at noen av disse allikevel avlyses. Dette avgjøres tidligst for reiser 14 dager frem i tid. Se også vårt tilbud ovenfor om "åpent kjøp" for utenlandsreiser bestilt i perioden 15/11-20 - 31/7-21.

Gjennomføring av turer i Norge

Når reiser i Norge i perioder påvirkes av råd og restriksjoner fra myndighetene, tar vi kontakt med de som blir berørt.

Utover dette regner vi med å kunne gjennomføre våre reiser i Norge frem i tid, om ikke annet opplyses for den enkelte reise. Det vil være reduserte gruppestørrelser og fokus på de til enhver til gjeldende råd for smittevern. Det finnes veiledere for smittevern innen overnatting, servering og transport og Peer Gynt Tours har fokus på at våre leverandører skal legge alt til rette for at veilederne følges til det beste for oss alle. Innenfor de gjeldende smittevernrådene skal vi kunne få til en fin norgesferie.

Ønsker du å avbestille en tur i Norge gjelder ordinære avbestillingsregler.

------------------------------------------------------

Vedrørende refusjoner og frister for tilbakebetaling
Refusjoner for kansellerte turer vil bli betalt fortløpende som normalt, og innen 14 dager.

Vi minner om muligheten for å booke om til ny reise eller til gavekort, i stedet for refusjon. Bytt dato - ikke avbestill! #savetourism

Reisegarantifondet
Husk at om du har kjøpt en pakkereise er dine innbetalinger for fremtidige reiser sikret gjennom reisegarantifondet (www.rgf.no), Så du trenger ikke haste med avbestillinger eller være nervøs for reiser lengre frem i tid.

---------------------------------------

Når du skal ut å reise anbefaler Utenriksdepartementet alltid at du registrerer reisen din, slik at du kan få tilsendt informasjon på sms eller e-post av Utenriksdepartementet dersom en alvorlig hendelse vil oppstå. Det kan du gjøre her: https://www.reiseregistrering.no/

Hva gjelder for avbestilling av reiser?
Vi følger alltid Utenriksdepartementets reiseråd, og disse må man forvente at kan endres uten forvarsel. Så lenge UD ikke fraråder å reise til reisemål, går reisene våre om mulig dit som vanlig. Det er selvfølgelig alltid opp til deg som kunde å ta endelige beslutninger om reisen din, men så lenge Utenriksdepartementet ikke fraråder å reise dit du skal, gjelder vanlige avbestillings- og endringsregler.Foreligger det et reiseråd fra UD vil reisene avlyses rullerende 14 dager fremover i tid.

Hva gjelder for ombestilling/endring av reiser?
Se vårt tilbud ovenfor om "åpent kjøp" for utenlandsreiser bestilt i perioden 15/11-20 - 31/7-21. For øvrig gjelder vanlige regler.
Reiser i Norge vil kunne gjennomføres om ikke annen beskjed gis for hver reise.

Har jeg rett til å avbestille om jeg er engstelig og ikke vil reise?
Vanlige avbestillings- og endringsregler gjelder. Om du har en legeerklæring med gyldig årsak må du kontakte det forsikringsselskapet der du har avbestillingsforsikring om hva som gjelder for deg. Se for øvrig vårt tilbud ovenfor om "åpent kjøp" for utenlandsreiser bestilt i perioden 15/11-20 - 31/7-21.

Hvordan kan jeg som kunde forsikre meg om at reisen min blir mest mulig trygg?
Som alltid før en reise er det viktig at du ser over forsikringene dine, og at disse dekker det som trenger å dekkes. Spør eventuelt ditt forsikringsselskap direkte om hva du har og hva som tilbys.

Hvordan vet jeg om min reise blir berørt av restriksjoner eller reiseråd?
Hvis reisen din blir berørt vil vi kontakte deg med informasjon angående dette. Dersom en reise blir avlyst, vil alle reisende bli informert og tilbys ombooking til en ny reise eller refusjon.

Hva skjer om jeg blir satt i karantene før jeg skal reise?
Om du må bli hjemme pga. karantene og ikke kan reise, må du kontakte ditt forsikringsselskap for å høre hva deres retningslinjer er.

Hva skjer om jeg blir konstantert syk av koronaviruset på reisen min?
Om du blir syk trer reiseforsikringen din i kraft og forsikringsselskapet koordinerer evt. om dette med lokale myndigheter.

Telefontider
Grunnet situasjonen har vi reduserte telefontider, og har nå åpen telefon på hverdager fra kl. 10:00 til 14:00.

Hurtigsøk
Reisekalender
28/7Lofoten Fra kr. 14 550,-
8/8Tromsø - Grunnskolepensj. i Utdanningsforb.Fra kr. 14 750,-
10/8Senja og Harstad med GDFra kr. 17 590,-
19/8Aktiv ferie på HelgelandskystenFra kr. 19 990,-
23/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 10 990,-
23/8Vandretur ValdresFra kr. 7 990,-
25/8Fottur i Lofoten med GDFra kr. 17 990,-
26/8Vandretur HemsedalFra kr. 9 990,-
30/8Nord-VestlandetFra kr. 9 990,-
1/9Vestlandets Perler - Hardanger og BergenFra kr. 9 590,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80