Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus

Peer Gynt Tours følger Utenriksdepartementets reiseanbefalinger og forholder oss til pakkereiseloven. Så lenge UD ikke fraråder reiser til spesifikke reisemål, gjennomføres våre reiser til disse som vanlig så langt det lar seg gjøre, og vanlige regler for endringer og avbestillinger gjelder. Vi anbefaler alle å følge med på UDs reiseinformasjon og informasjon fra folkehelsemyndighetene. I tillegg anbefaler vi alle å sette seg inn i hvilke forhold som dekkes av reiseforsikringen din, både før, under og etter reisen. 

------------------------------------------------------
Turer til utlandet

  • Utenriksdepartementet (UD) har nå ikke generelle reiseråd mot å reise til utlandet (fra 1. oktober). UD gjør som vanlig en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land.
  • Fullvaksinerte får ikke karantene ved retur til Norge, men må fremvise gyldig koronasertifikat.
  • Reiseforsikringen gir deg som hovedregel gyldig dekning på din reise, for land det ikke er reiseråd mot, også om du blir syk med covid-19. Sjekk ditt forsikringsselskap!
  • Vi vil foreløpig kun arrangere reiser til land der det er uproblematisk å reise når man har gyldig koronasertifikat. (f.eks. er fullvaksinert)

Mer informasjon om smittevernkriterier/innreiseregler til Norge og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider. Reisende som er fullvaksinert, eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene og kan vise frem gyldig dokumentasjon (koronasertifikat), har ikke krav om innreisekarantene, test eller innreiseskjema. Det er også unntak for barn under 18 år. Andre må sjekke reglene på FHI sine sider.

Peer Gynt Tours antar at de reiser som til en hver tid er i salg hos oss vil kunne gjennomføres. Dersom UDs reiseråd allikevel skulle tilsi noe annet tar vi fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt, og de vil i så fall kunne ombestille til annen reise eller motta refusjon, jf. Pakkereiseloven § 22. Dette avgjøres tidligst for reiser 14 dager frem i tid. For alle våre reiser som er i salg nå, gjelder ordinære avbestillingsregler. 

Hva gjelder myndighetenes krav til smittevern, karantene ol. ved innreise til Norge og andre land er den enkelte ansvarlig for å gjøre seg kjent med og følge opp det til enhver tid gjeldende regelverk. Den enkelte er også forpliktet til å ha nødvendig dokumentasjon som f.eks. koronasertifikat, innreisedokumenter ol. i orden. Fullvaksinerte kan stort sett reise på enkelt vis, men må ha koronasertifikatet i orden.

Vi krever at alle reisende med oss til utlandet har gyldig koronasertifikat. Alle skal føle seg trygge i gruppen, på at vi ikke har unødvendig risiko for smittespredning. I tillegg er det nødvendig for at reisen skal kunne fungere ute i Europa at alle kan reise enkelt, og ikke blir et hinder for resten av gruppen på reisen. Det være seg krav om koronasertifikat hos lokale leverandører som restauranter, båter ol, unngå lange køer for testing underveis på reisen, eller på annen måte som gjør at reisen kan bli vanskelig å gjennomføre etter planen for hele gruppen. Vår klare anbefaling er at du bør være fullvaksinert for å reise utenlands nå.

Mange spør oss om reiseforsikringer. Hver enkelt reisende må selv sjekke nøye med sitt selskap. Men i grunnprinsippet er forsikringene gyldige når det ikke er reiseråd fra UD. Også om du blir syk med Covid-19. 

Gjennomføring av turer i Norge

Reiser i Norge går som normalt.

Dersom reiser i Norge i perioder påvirkes av råd og restriksjoner fra myndighetene, tar vi kontakt med de som blir berørt. Utover dette regner vi med å kunne gjennomføre våre reiser i Norge frem i tid, om ikke annet opplyses for den enkelte reise. Ønsker du å avbestille en tur i Norge gjelder ordinære avbestillingsregler.

------------------------------------------------------

Vedrørende refusjoner og frister for tilbakebetaling
Refusjoner for kansellerte turer vil bli betalt fortløpende som normalt, og innen 14 dager.

Vi minner om muligheten for å booke om til ny reise eller til gavekort, i stedet for refusjon. Bytt dato - ikke avbestill! #savetourism

Reisegarantifondet
Husk at om du har kjøpt en pakkereise er dine innbetalinger for fremtidige reiser sikret gjennom reisegarantifondet (www.rgf.no), Så du trenger ikke haste med avbestillinger eller være nervøs for reiser lengre frem i tid.

---------------------------------------

Når du skal ut å reise anbefaler Utenriksdepartementet alltid at du registrerer reisen din, slik at du kan få tilsendt informasjon på sms eller e-post av Utenriksdepartementet dersom en alvorlig hendelse vil oppstå. Det kan du gjøre her: https://www.reiseregistrering.no/   Vi anbefaler også å laste ned UDs nye app, Reiseklar. Der kan du finne informasjon, samt registrere din reise osv. Lastes ned der du henter apper til vanlig.

Hva gjelder for avbestilling av reiser?
Vi følger alltid Utenriksdepartementets reiseråd, og disse må man forvente at kan endres uten forvarsel. Så lenge UD ikke fraråder å reise til reisemål, går reisene våre om mulig dit som vanlig. Det er selvfølgelig alltid opp til deg som kunde å ta endelige beslutninger om reisen din, men så lenge Utenriksdepartementet ikke fraråder å reise dit du skal, gjelder vanlige avbestillings- og endringsregler. Foreligger det et reiseråd fra UD vil reisene avlyses rullerende 14 dager fremover i tid.

Hva gjelder for ombestilling/endring av reiser?
Se vårt tilbud om "åpent kjøp" for utenlandsreiser i 2022 bestilt i perioden 7/8-21 - 31/10-21. For øvrig gjelder vanlige regler.
Reiser i Norge vil kunne gjennomføres om ikke annen beskjed gis for hver reise.

Har jeg rett til å avbestille om jeg er engstelig og ikke vil reise?
Vanlige avbestillings- og endringsregler gjelder. Om du har en legeerklæring med gyldig årsak må du kontakte det forsikringsselskapet der du har avbestillingsforsikring om hva som gjelder for deg. Se for øvrig vårt tilbud om "åpent kjøp" for utenlandsreiser i 2022 bestilt i perioden 7/8-21 - 31/10-21.

Hvordan kan jeg som kunde forsikre meg om at reisen min blir mest mulig trygg?
Som alltid før en reise er det viktig at du ser over forsikringene dine, og at disse dekker det som trenger å dekkes. Spør eventuelt ditt forsikringsselskap direkte om hva du har og hva som tilbys.

Hvordan vet jeg om min reise blir berørt av restriksjoner eller reiseråd?
Hvis reisen din blir berørt vil vi kontakte deg med informasjon angående dette. Dersom en reise blir avlyst, vil alle reisende bli informert og tilbys ombooking til en ny reise eller refusjon.

Hva skjer om jeg blir satt i karantene før jeg skal reise?
Om du må bli hjemme pga. karantene og ikke kan reise, må du kontakte ditt forsikringsselskap for å høre hva deres retningslinjer er.

Hva skjer om jeg blir konstantert syk av koronaviruset på reisen min?
Om du blir syk trer reiseforsikringen din i kraft og forsikringsselskapet koordinerer evt. om dette med lokale myndigheter.

Telefontider
Vi har nå åpen telefon på hverdager fra kl. 09:00 til 15:00.

Hurtigsøk
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80