Kirkenes til Bergen med Hurtigruten

Vi flyr fra Gardermoen til Kirkenes og går om bord i et av Hurtigrutens flotte skip. Den store opplevelsen venter: Verdens vakreste sjøreise på strekningen fra Kirkenes til Bergen. En vakrere og mer opplevelsesrik kyststrekning skal du lete lenge etter – helt fra den magiske Finnmarkskysten, Raftsundet, Trollfjorden og øyriket Lofoten, til sagakysten på Helgeland og den av og til brutale Trøndelagskysten. Bli med og opplev Norge på langs!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Oslo – Kirkenes – Hurtigruten
Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen og flyreise til Kirkenes. Det blir busstransport til Hurtigrutekaia før vi ”mønstrer” på hurtigruteskipet. Kl. 12.30 stevner vi ut fra Kirkenes, og fra panoramasalongen øverst i skipet får man de store overblikkene over hav, fjord og fjell!  Første anløps sted er Vardø, Norges østligste punkt. Videre går turen langs Varangerhalvøya, med kveldsanløp både i Båtsfjord og Berlevåg.  Vi spiser lunsj og middag om bord og har overnatting i valgt lugarkategori.

2.dag           Honningsvåg - Tromsø
Frokost, lunsj og middag om bord. Tidlig på morgenen når vi Honningsvåg. Deretter bærer det sydover gjennom Sørøysundet til Øksfjord, og videre over Lopphavet til Skjervøy utpå kvelden. Hurtigruten er noe mer enn et cruiseskip. Det er selve livsnerven langs kysten og ved hvert anløp kan vi selv se dette. Rett før midnatt anløper vi Tromsø – og det midt i byens sentrum. Mange vil sikkert derfor ta en spasertur i et ”nattlig” Tromsø.

3.dag           Harstad – Raftsundet - Stamsund
Frokost, lunsj og middag om bord. Om morgenen ankommer vi Harstad. Etter et kort opphold her, tar vi fatt på en av de flotteste etappene på hele reisen. Snart ankommer vi Risøyrenna, der kapteinen må finmanøvrere skipet mellom grunne sandbanker. Etter en stopp på Sortland og i Stokmarknes reiser vi deretter gjennom det velkjente Raftsundet. Dersom været tillater det, går turen også inn selveste Trollfjorden – en av de mest spektakulære opplevelser man evt. noen gang får oppleve: Høye fjell og et utrolig smalt sund passeres. Kl. 18.30 anløper vi Svolvær - Lofotens hovedstad. 

4.dag           Bodø – Helgelandskysten - Rørvik
Om natten er vi innom Bodø, før vi kl. 07.00 ankommer Ørnes. Denne dagen er viet Helgelandskysten - med sitt spennende og fargerike farvann. Skipet går gjennom trange sund med frodig jordbruksland langs leia, mens høye tinder kneiser i bakgrunnen. Vi krysser snart Polarsirkelen, og stevner inn mot Sandnessjøen og Brønnøysund på vår ferd videre sørover.

5.dag           Trondheim – Ålesund
Det er tidlig morgen når vi ankommer Trondheim. Kl. 10.00 cruiser vi ut Trondheimsfjorden igjen, og videre sørover langs kysten. I løpet av ettermiddagen/kvelden er vi innom både klippfiskbyen Kristiansund og rosenes by Molde, før vi ved midnatt ankommer jugendbyen Ålesund.  Prøv å få til et kort strandhugg i alle 3 byene – det anbefales.

6.dag            Florø – Bergen – Oslo Lufthavn
Etter å ha passert sagnomsuste Stadt og vært innom Måløy om natten, ankommer Hurtigruten Florø. Deretter venter en flott strekning forbi Sognefjorden og ned til Bergen, der vi ankommer kl. 14.30. En nydelig tur langs Norges kyst er nå slutt. I Bergen blir det transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize