Kulturelle høydepunkter langs Europas kyst

Bli med Hurtigrutens MS Midnatsol  på denne høstekspedisjonen til en spennende blanding av europeiske byer. Flere av stedene vi besøker er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg til vakker natur og interessante havner, byr vår egen verdensdel på et rikt utvalg med kultur og naturopplevelser. Turen starter i Bergen, og avsluttes med to ekstra dager i Lisboa. Byen skiller seg ut fra andre europeiske byer. Hengende på vestbredden av kontinentet, hvor Vasco da Gama og andre sjøfarere en gang dro ut fra for å utforske resten av verden, har byen sin særegenhet, historie og sjel. Lisboa er ganske kompakt og man kommer seg lett opp og ned med byens fargerike trikker.

Pris fra kr.:
26 950,-
Dager:11
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo-Bergen/Lisboa-Oslo(reisende fra Bergen: kun fly Lisboa–Bergen), cruise med MS Midnatsol, 8 netter i utvendig J2-lugar med frokost, lunsj og middag om bord, erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag samt deltar på aktiviteter om bord, 2 overnattinger på 4*hotell i Estoril, 2 frokoster og 1 middag på hotellet, middag m/Fado siste kveld, sightseeing i Lisboa og utflukt til Sintra og Cascais, 2 lunsjer på utflukter i Portugal, reiseleder.
Bestill reise

Dagsprogram

9. september             Bergen
Fly fra Oslo Lufthavn til Bergen og transport til Hurtigrutekaien. Vi går om bord i MS Midnatsol, og får tildelt våre lugarer (Reisende fra Bergen møter på kaia).

10. september           Til sjøs (Nordsjøen)
En dag til sjøs er den perfekte måten å starte eventyret på. Ekspedisjonsteamet byr på interessante foredrag, gode måltider kan nytes i restauranten. Nyt en dag på dekk, pust inn den friske sjøluften, se etter fugler, pattedyr, skip og oljeplattformer – alt dette er en del av den livlige Nordsjøen.

11. september           Oostende (Belgia)
Strandpromenaden er Oostendes viktigste turistattraksjon, og den 9 km lange, hvite sandstranden er et svært populært sted for lokalbefolkningen. Her kan man spasere gjennom de underjordiske festningsanleggene fra krigen, besøke det store Oostende kunstmuseum, eller rett og slett slappe av med en belgisk vaffel og litt av den sjokoladen som landet har å by på?

12. september           Den engelske kanal
Vi forlater Oostende og seiler gjennom den engelske kanal, som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei, og daglig passerer mer enn 500 skip.  Panoramasalongen er et godt sted å sitte om du vil se skip fra hele verden seile gjennom kanalen. Nyt dagen om bord, eller bli med på spennende forelesninger og samtaler.

13. september           Belle-lle
I dag skal vi besøke en av Frankrikes vakreste øyer, Belle-lle. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende fiskelandsbyer, pastellfargede hus, grønne landskap og steinete kystlinje, har Belle-îles inspirert forfattere som Dumas og impresjonistiske malere som Monet og Matisse. Byen Le Palais er ’hovedstaden’ på øya. Det ligger rundt Bassin de la Saline med utsikt til det gamle fortet, Citadelle. Her er det muligheter for å oppdage et av stedets mange markeder, butikker eller severdigheter.

14. september           Bilbao
Bilbao ligger i hjertet av Baskerland og har med hell blandet tradisjonell baskisk kultur med en ny fremtidsvisjon. Bilbao er både sofistikert og visjonær, samtidig som den får deg til å slappe av. Her har du Casco Viejo; Bilbaos gamleby, full av atmosfære. Her kan du rusle rundt i sjarmerende gater, besøke markedet og gå innom mange særegne butikker. I hjertet av Casco er Bilbaos opprinnelige syv gater, Las Siete Calles, som stammer fra 1400-tallet

15. september           Den beømte Biscayabukten
I dag  krysser vi Biscayabukta. Nyt den salte sjøluften, få et glimt av fugler og sjøpattedyr og lytt til den fredelige lyden fra havet. I løpet av dagen kan du høre interessante foredrag fra representanter i ekspedisjonsteamet. Vi seiler langt til havs, uten å skimte land

16. september           Leixões (Portugal)
Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Portugals nest største by er en av Europas mest karismatiske. Det historiske senteret Ribeira ligger på den nordlige bredden av elven Douro og står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er hjembyen til portvinen, som utelukkende er laget i dette området.

17. september           Lisboa
Vi ankommer reisens endepunkt. Lisboa er den nest eldste hovedstaden i Europa og er en legendarisk by bygget på syv høyder. Vi går i land fra skipet, og møter en lokal guide for en sightseeing i byen. Åsene på begge sider av sentrum gjør de smale gatene i Alfama og Bairro Alto byen til en sjarmerende by. Alfamakvartalet er et av Lisboas mest fargerike kvarter med labyrinter av smale gater med trapper og portaler. Det var her mange jøder slo seg ned etter den spanske inkvisisjonen, og her de melankolske fadosangerinnene inntar barene når mørket faller på. Fadoens store stemme var den legendariske Amalia Rodrigues. Vi kan se graven hennes i den unike Santa Egracia-kirken. Vi tar en halvtimes kjøretur til bydelen Belém. Det var her ved Tejo-elvas munning de store sjøfarerne dro ut for å oppdage verden. Det blir markert av Monumentet for portugisiske oppdagelsesreisende, Padrão dos Descobrimentos, som avbilder blant andre Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Ferdinand Magellan. Fantastisk utsikt over elven Tejo. I Belém skal vi også se det UNESCO-beskyttede klostret Mosteiro dos Jerónimos – en av Portugals mest opplevelsesverdige bygninger – og utsiktstårnet Torre de Belém, som ble bygd i 1515. Felles lunsj i løpet av dagen. Vi kjører til Estoril, hvor kongefamilien pleide å bo om sommeren og som nå er kjent for sitt kasino og flotte strender. Her blir det innsjekk på Hotel Estoril Eden 4*. Felles middag på hotellet om kvelden.

18. september           Heldagsutflukt til Sintra og Cascais
Frokost på hotellet. Vi skal i dag på ny utflukt med buss og guide. Vi reiser innover i landet til Sintra, en liten og sjarmerende portugisisk perle, kjent for sin romantiske arkitektur. Sintra har i århundrer vært den europeiske noblessens feriested, og poeten Lord Byron betraktet byen som en av verdens vakreste. Sintra ligger praktfullt til i fjellsiden mellom dramatiske fjelltopper, og står på UNESCOs liste over verdens kulturminner.  Slott og herskapshus står igjen til minne om ferierende storfolk, konger og fyrster, politikere og verdensberømte kunstnere. Sammen med de høye, koniske skorsteinene på Palácio Nacional de Sintra (kongeslottet) er det eventyrlige Palácio da Pena på toppen, trolsk og imponerende når åsene er innhyllet i dis. Det blir felles lunsj i byen. På vei tilbake til Lisboa, gjør vi en stopp ved Cabo da Roca, Europas vestligste punkt, og en panoramatur gjennom Cascais, der vi får se de største severdighetene. Vi avslutter oppholdet i Portugal med en avskjedsmiddag på en lokal restaurant med Fadoshow.

19. september           Hjemreise
Etter frokost sjekker vi ut og kjører til flyplassen for avgang med fly til Oslo. (Reisende fra Bergen flyr tilbake til Flesland).

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
9/9 Oslo Lufthavn Hurtigruten til Lisboa - fra Oslo Mer enn 8 26 950,- BestillMer informasjon
9/9 Hurtigrutekaien i Bergen Hurtigruten til Lisboa - fra Bergen Mer enn 8 26 950,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg pr. person:
Enkeltrom på hotellet                                        kr. 1 300,-
Enkeltlugar (innvendig)                                     kr. 7 000,-
N2-lugar, Polar outside                                     kr     500,-
P2-lugar, Artic superior                                     kr  1 800,-
U2-lugar, Artic superior                                     kr  3 000,-
Utflukter som tilbys under cruiset på Hurtigruten
Avbestillingsbeskyttelse

Mulige rabatter pr. person:
1893 Ambassadør rabatt                  kr. 800,-

P.g.a. frister hos Hurtigruten må turen bestilles innen 30. Oktober. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 180 dager før avreise. Prisene forutsetter minimum 10 deltagere.

 

Se her for flere turer med Hurtigruten!

Powered by Travelize