Bergen - Kirkenes - Trondheim med Hurtigruten

 «Verdens vakreste sjøreise»

Denne reisen med Hurtigruten er en opplevelse i lys, stemninger og farger. Inntrykkene står i kø langs hele kysten. Vi opplever større byer så vel som de små og værbitte tettsteder nordpå. Dette er en reise gjennom by og land, trange fjorder og sund og forbi åpne og majestetiske havstykker. Vi glir forbi fjellvegger som er så nær at man nesten kan røre ved dem! En opplevelse du sent vil glemme! Ingen singeltillegg i oktober.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1.dag     Oslo - Bergen
Vi går om bord i toget med avgang fra Oslo S og tar den flotte turenover Hardangervidda. Ved ankomst Bergen blir det transport til Hurtigrutekaien. Kl. 2000 legger vi fra kai i Bergen og setter kursen nordover. Frokost, lunsj og middag er inkludert om bord alle dager.

2. dag    Ålesund – Hjørundfjorden – Molde
Vi ankommer jugendperlen Ålesund kl. 0845. Deretter går skipet inn Hjørundfjorden, som ligger midt blant de majestetiske Sunnmørsalpene.  Vi seiler videre mot Molde og passerer Hustadvika før anløp Kristiansund om natten.

3. dag    Kristiansund – Trondheim – Rørvik
På formiddagen anløpes Trondheim. Om ettermid­dagen settes kursen mot nord, og skipet finner leden mellom 6000 øyer og ankommer Rørvik om kvelden. Vi seiler inn i midnattssolens rike.

4. dag    Brønnøysund – Svolvær
I dag krysser vi Polarsirkelen tidlig om morgenen. Reisen fortsetter til Bodø, deretter videre mot Lofoten, over Vestfjorden mot storslagne, steile Lofotveggen. Anløp av fiskeværene Stamsund og Svolvær, før natten tar skipet igjen i Raftsundet.

5. dag    Stokmarknes – Skjervøy
Denne formiddagen har vi seilt gjennom praktfull natur og vært innom Harstad og Finnsnes, før vi seiler inn til Tromsø på ettermiddagen. Om kvelden fortsetter skipet mot Skjervøy.

6. dag    Hammerfest - Honningsvåg – Mehamn
Etter en tidlig visitt i Hammerfest, ankommer vi Honningsvåg. Dette er porten til det spektakulære Nordkapp, fastlands-Europas nordligste punkt. Vi fortsetter østover til de gamle fiskeværene Kjøllefjord og Mehamn.

7. dag    Kirkenes – Vardø – Berlevåg
Vi nærmer oss Kirkenes og naturen blir villere og råere. Etter 3,5 times opphold i Kirkenes, som er reisens vendepunkt, setter vi kursen mot Norges østligste punkt Vardø og deretter Berlevåg.

8. dag    Mehamn – Tromsø
På formiddagen ankommer vi Hammerfest - verdens nordligste by. Vi fortsetter til i Tromsø. Her har du blant annet muligheten til å nyte midnatts-konserten i Ishavskatedralen.

9. dag    Harstad - Stokmarknes – Stamsund
Naturopplevelsene står i kø. Harstad anløpes til frokost, så bærer det ut Vågsfjorden mot Vesterålen og Lofoten. Deretter den smale og grunne Risøyrenna og Stokmarknes. Dagen avsluttes med innseiling til Svolvær. Vi krysser Vestfjorden og anløper Bodø etter midnatt.

10. dag   Bodø – Rørvik
Skipet krysser polarsirkelen, og vi seiler langs Helgelandskysten forbi de berømte fjellene De Syv Søstre. Se også etter Torghatten, hvor hullet etter Hestmannens pil stadig er tydelig.

11. dag   Trondheim  - Oslo
Vi ankommer tidlig morgen til Trondheim. Etter en god frokost om bord blir det transport til jernbanestasjonen for togreise tilbake til Oslo.

Powered by Travelize