Antarktis med MS Midnatsol

Antarktis - en opplevelse for livet.

Fra Kapp Horn til pingvinene i Antarktis! Bli med på et eventyr til den sørlige halvkulen. På denne ekspedisjonen får du med deg alle høydepunktene i Antarktis i tillegg til at vi besøker de chilenske fjorder og Kapp Horn. Dyrelivet er et kapittel for seg. I de frodige chilenske fjordene kan man blant annet se guanko, andesrev og nordamerikansk bever, og langs fjæra er det sjøløver. I Antarktis er dyrelivet enda mer eksotisk med hval, pingviner og seler. Om bord på MS Midnatsol blir det mange interessante foredrag og temadager underveis.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Santiago de Chile
Denne ekspedisjonen begynner med et kort besøk i Santiago de Chile, hvor vi overnatter på et hyggelig hotell.

2.dag               Santiago de Chile – Punta Arenas
Vi flyr til Punta Arenas hvor MS Midnatsol ligger klar for å ta oss med på et eventyr.

3. dag              De Chilenske fjordene
Vi starter med å seile sørover i Magellanstredet til Isla Tucker, og deretter gjennom den ekstremt trange Canal Gabriel. De Chilenske fjordene er kjent for å være større, dypere og mer imponerende enn de norske fjordene. Vi anbefaler å holde seg på dekk for å få med seg utsikten!

4. dag             De Chilenske fjordene og Kapp Horn
Området rundt Kapp Horn er kjent for høy sjø og vanskelige forhold, så om vi kommer i land er det faktisk en stor bragd.

5.-6. dag         Til sjøs
Gjør deg klar til å oppleve Antarktis! Vi forbereder oss ved å se en av filmene som vises og være med på forelesninger.

7.-11. dag       Antarktis
Første møte med Antarktis er som regel en overveldende og heftig opplevelse. Alt er hvitt, horisonten er uendelig og havet er fullt av isfjell og hval. Like overveldende er det å møte den første pingvinkolonien, som overhodet ikke er redd for mennesker. Mens vi er i Antarktis er det mulig å være med på både havkajakk og småbåtcruise for å se på isfjellene. Vi får se Sør-Shetlandsøyene og Cuverville Island som har den største kolonien av bøylepingviner på Antarktishalvøya. Neko Harbour er omkranset av fjell og blå-hvite isklipper. Landskapet rundt Paradise Bay er usedvanlig vakkert og fikk navnet sitt av hvalfangerne som søkte ly her da stormene blåste som verst. Sammen med ekspedisjonsteamet kan vi utforske de mest spennende stedene. Om bord blir det mange spennende foredrag og temadager.

12. dag          Til sjøs
Dagen kan brukes til å gjenoppleve Antarktis med film og bilder som vi eller andre har tatt, eller å slappe av på dekk.

13. dag          Kapp Horn og De Chilenske Fjordene
Hvis vi ikke gikk i land på Kapp Horn på vei sørover prøver vi igjen i dag. I Puerto Williams er det både et interessant antropologisk museum og rester etter gamle indianske bosettinger.

14. dag          De Chilenske fjordene
Vi seiler gjennom de Chilenske fjordene igjen. I en av dem går vi i land og utforsker områder omgitt av høye fjell og isbreer. Det blir også en avskjedsmiddag om bord den siste kvelden.

15. dag          Punta Arenas / Santiago de Chile
Når vi legger til kai i Punta Arenas er eventyret over, og det er på tide å si farvel til nye venner og mannskapet. Vi kjører til flyplassen hvor det blir fly videre til Santiago de Chile.

Powered by Travelize