Vandretur Madeira

Med blomsterfestivalen

Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen. Hovedfeiringen finner sted første helgen i mai. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden til å oppdage skjønnheten på Madeira. På turen i april kombinerer vi blomsterfestivalen med vandringer i et frodig landskap og langs vannkanalene – levadaene - som er særegne for Madeira. For å kunne livberge seg har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør med vannkanalene.

Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vil vandre langs disse levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter, spa, deilig mat og portugisisk vin.


Vanskelighetsgrad april: 2 (av 5)
Vanskelighetsgrad november: 3 (av 5)

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram april

1. dag        Gardermoen – Funchal
Morgenfly direkte til Funchal med Norwegian. Transfer til Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden Hotel (4*) som ligger I Caniço, 11 km fra Funchal. Hotellet ligger på en restaurert herregård fra 1800-tallet, og er omgitt av et botanisk hageanlegg på 30 000 m2. I hagen er det svømmebasseng med solstoler. Videre har hotellet ett av de største spaavdelingene på Madeira, bar og flere restauranter. Alle rommene har side sea view. Velkomstcocktail og middag på hotellet.
 

2. dag        Levada dos Tornos og botanisk hage
Vi starter dagens vandring i Palheiro Ferreiro, og følger Levada dos Tornos gjennom skogen til Choupana. Flott utsikt over Funchal. Etter vandringen besøker vi botanisk hage med stor variasjon av blomster og planter. Lunsj på egen regning. Om ettermiddagen blir det sightseeing i vakre Funchal med gamlebyen, katedralen ”Sé” og Municipal Square. Middag på en hyggelig lokal restaurant.
Distanse: 5 km. Varighet: 1,5 timer. Høyde: 750-800 m.o.h.
 

3. dag        Portela – Laurissilva forest – Santo da Serra
Strekningen mellom Portela til Santo da Serra er en vakker vandrerute. Vi har flott utsikt utover den nordre delen av øya. Foran oss har vi den massive «Ørnens klippe». Laurbærskogen, Laurissilva forest, er en naturlig skjønnhet med et rikt biologisk mangfold av flora. Vandringen ender ved en «ørret dam», Parque Parque Primeira. Eieren av ørretprosjektet forteller om dette, og det er mulig å fiske egen lunsj. Buss tilbake, og middag på hotellet.
Distanse: 7,7 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 220-830 m.o.h.
 

4. dag        Blomsterfestival med barneparade
Festivalen starter lørdag med at hundrevis av barn går gjennom byen og legger ned blomster for å danne «Håpets vegg» på Rådhusplassen. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Felles middag.
 

5. dag        Tropisk hage og blomsterparade
Bussen tar oss til Monte Palace Tropical Gardens hvor vi besøker den tropiske hagen. Høydepunktet er videre i dag den store paraden hvor folk kler seg i fargerike blomsterkostymer og går eller kjører i forskjellige kjøretøyer gjennom byen. Et virkelig syn! Vi har egne sitteplasser til paraden. Spesiell festivalmiddag på hotellet.
 

6. dag        Quinta Grande – Campanário – vinsmaking – Cabo Girão
I dag reiser vi sørvest til Quinta Grande. Vi skal vandre langs den lengste vannkanalen på øya, ”Levada do Norte”, til Campanário. Dette er en enkel og vakker vandrerute med utsiktspunkter over sørvestkysten. Etter vandringen spiser vi espetada (grillspyd som er den mest typiske matretten på øya) og besøker en vinfabrikk som produserer Madeiravinen. Her blir det vinsmaking før vi fortsetter til Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Felles middag.
Distanse: 6 km. Varighet: 2,5 timer. Høyde: 520-870 m.o.h.
 

7. dag        Heldags vandring på nordkysten og vinsmaking  
Vi skal vandre langs levadaen som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz på den dramatiske nordkysten av øya. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt utover dalen, Riberia da Janela. Vi kjører videre til Seixal hvor vi besøker en lokal vinprodusent for å smake på vinen og hjemmelagde delikatesser. Felles middag.
Distanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer. Høyde: 840-1113 m.o.h.
 

8. dag        Fridag
Tid til å slappe av på det flotte hotellområdet, eller til å handle i Funchal. Felles middag.
 

9. dag        Madeira – Lisboa – Gardermoen
Tidlig transfer til flyplassen. Fly tilbake til Oslo Lufthavn, via Lisboa, med TAP

Dagsprogram november

1. dag        Gardermoen – Funchal
Direktefly til Funchal med Norwegian. Transfer til Hotel Baia Azul (4*) som ligger litt over 3 km fra Funchal. Hotellet har flere bassenger, restauranter som serverer alt fra småretter til á la carte-meny, solterrasse med utsikt utover havet og spa med oppvarmet innendørsbasseng, massasjerom, dampbad, badstue og treningsrom. Hotellet ligger bare noen minutters gange fra stranden, og hotellet tilbyr gratis shuttle buss til og fra Funchal. 300 meter fra hotellet finner vi Forum Madeira med butikker, barer og restauranter. Velkomstcocktail og middag på hotellet.

2. dag        Levada da Fonte Vermelha og Ponta de São Lourenҫo
Etter frokost kjører vi mot Machico Valley, og starter vandringen i Maroços. Vi vandrer langs «Levada da Fonte Vermelha», også kjent som Mimosas Levada – og som navnet tilsier er det mange mimosatrær langs ruten. Etter vandringen drar vi til halvøya São Lourenço på sørøstkysten. São Lourenço er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Flott utsikt mot bukten Baia d’Abra. Piknik-lunsj. Stopp i fiskelandsbyen Caniҫal. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

3. dag        Levada do Furado fra Ribeiro Frio til Portela  
Frokost. Vi kjører mot Pico do Areiro på 1810 m.o.h. Fantastisk utsikt mot de høyeste fjelltoppene på øya. Stopp i  Ribeiro Frio-dalen, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går langs «Levado do Furado» som er en av de vakreste levadaene på øya. Fra Portela har vi flott utsikt mot «Ørnens klippe». Piknik-lunsj underveis- Middag på egen regning. Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer. 

4. dag        Fridag  
Frokost på hotellet, og dagen til egen disposisjon. Hver fredag er det et fargerikt marked i Funchal som er verdt et besøk. Det er ellers hyggelig å gå til gamlebyen i Funchal for å se katedralen og Municipal Square, og Funchal har mange butikker for de som har lyst til å handle. Ellers er det tid til et bad i svømmebassenget eller til å gå på  spa på hotellet. Felles middag.  

5. dag        Levadavandring på nordkysten og vingård 
Etter frokost skal vi vandre langs levadaen som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz på den dramatiske nordkysten. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt mot Riberia da Janela og dalområdet rundt. Vi kjører videre til São Vicente hvor vi besøker en lokal vinprodusent for å smake forskjellige viner og hjemmelagde delikatesser. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 7,1 km. Varighet: 3 timer.

6. dag        Levada do Rei  
Frokost. Dagens vandring starter i Jorge, nordøst på øya. «Kongens levada» er eventyrlig og en av turens høydepunkter. Vi vandrer gjennom den vakre laurbærskogen, og utsiktspunktene mot nordkysten er enestående! Piknik-lunsj underveis. Middag på egen regning.
Vandredistanse: 9,7 km. Varighet: 3-4 timer. 

7. dag        Levada Risco – 25 Fontes i Rabaçal
Frokost. I dag starter vi vår vandring på Paúl da Serra-platået (1500 m.o.h.). Spektakulære utsiktspunkter! Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til Rabaçal. Madeiras Laurissilva skog er en del av verdens naturarv og naturperlen Rabaçal tilhører denne sjeldne skogen. Vi skal gå en av Madeiras vakreste vandreruter. Området byr på en naturlig skjønnhet med et rikt biologisk mangfold av flora, små fosser og vannfall. På veien tilbake til hotellet, stopper vi ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Piknik-lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4 timer. 

8. dag        Madeira – Lisboa – Gardermoen
Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen. Flyreise tilbake til Oslo Lufthavn med direktefly.  

Kart

Powered by Travelize