Lisboa med avisa GD

Liggende på sju høyder på vestbredden av det europeiske kontinent, har Lisboa sin særegenhet, historie og sjel. Herfra dro Vasco da Gama og andre sjøfarere en gang ut for å utforske verden. Lisboa er ganske kompakt og man kommer seg lett opp og ned med byens fargerike trikker. I de sjarmerende smugene i den gamle bydelen Alfama kan en spise grillede sardiner og drikke husets vin som portugiserne gjør, mens fado-sangerinnen griper oss i hjertet med strofer om smertefull lengsel etter kjærlighet. Vi bor i Lisboa, men skal også besøke romantiske Sintra, som står på UNESCOs verdensarvliste. Bli med og få en liten smak av Portugal!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

Lørdag 14. april                Otta – Oslo – Lisboa
Avreise med buss fra Otta. Busstransport til Oslo Lufthavn Gardermoen med påstigning underveis. Kl. 12.45 er det flyavgang med TAP TP761, og vi ankommer Lisboa kl. 15.50. På flyplassen blir vi møtt av lokalguide og buss som tar oss til sentrum av byen for innsjekk på Hotel Vip Zurique 3/4*, som ligger sentralt i byen. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Søndag 15. april               Lisboa – sightseeing
Frokost på hotellet, før det blir bysightseeing med buss og lokalguide i Lisboa. Åsene på begge sider av byen trekker husene og de smale gatene i Alfama og Bairro Alto sammen til et sjarmerende sentrum. Alfamakvartalet er et av Lisboas mest fargerike kvartaler med labyrinter av smale gater med trapper og portaler. Det var her mange jøder slo seg ned etter den spanske inkvisisjonen, og her de melankolske fado-sangerinnene inntar barene når mørket faller på. Fadoens store stemme var den legendariske Amalia Rodrigues. Vi kan se graven hennes i den unike Santa Egracia-kirken. Vi tar også turen til bydelen Belém. Det var her ved Tejo-elvas munning de store sjøfarerne dro ut for å oppdage verden. Det blir markert av monumentet for portugisiske oppdagelsesreisende, Padrão dos Descobrimentos, med skulpturer av blant andre Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Ferdinand Magellan. I Belém skal vi også se klostret Mosteiro dos Jerónimos, som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste og er en av Portugals mest opplevelsesverdige bygninger. I tillegg får vi se utsiktstårnet Torre de Belém, som ble bygd i 1515. Det blir felles lunsj i løpet av dagen. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon. Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

Mandag 16. april               Utflukt til Sintra, Cascais og Estoril
Frokost på hotellet. Vi skal i dag på ny utflukt med buss og lokalguide. Vi reiser innover i landet til Sintra, en liten og sjarmerende portugisisk perle, kjent for sin romantiske arkitektur. Sintra har i århundrer vært den europeiske noblessens feriested, og poeten Lord Byron betraktet byen som en av verdens vakreste. Sintra ligger praktfullt til i fjellsiden mellom dramatiske fjelltopper og står på UNESCOs verdensarvliste.  Slott og herskapshus står igjen til minne om ferierende storfolk, konger og fyrster, politikere og verdensberømte kunstnere. Både kongeslottet Palácio Nacional de Sintra med sine høye, koniske skorsteiner og det eventyrlige Palácio da Pena oppe på toppen er et imponerende skue som bare må oppleves. Det blir felles lunsj i byen. På vei tilbake til Lisboa gjør vi en stopp ved Cabo da Roca, som er Europas vestligste punkt. Vi tar også en panoramatur gjennom Cascais, der vi får se de største severdighetene, og så avslutter vi dagens utflukt med en tur innom Estoril, hvor kongefamilien pleide å bo om sommeren og som nå er kjent for sitt kasino og flotte strender. Vi kjører tilbake til Lisboa og om kvelden blir det middag på hotellet.

Tirsdag 17. april                Lisboa
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Om kvelden blir det avskjedsmiddag med Fado-show på en lokal restaurant. Transport er inkludert t/r.

Onsdag 18. april               Lisboa – Oslo – Otta
Frokost på hotellet. Til avtalt tid blir det busstransport tilbake til flyplassen for flyreise hjem til Norge. Vi flyr med TAP TP764 med avgang kl. 13.10 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 18.10. Busstransport tilbake til Otta med avstigning underveis.

Kart

Powered by Travelize