Skip to main content

Vestlandet på sitt beste

Med flotte Hotel Alexandra i Loen!

Lesertur avisa GD, 5.-10. september 2021

Loen i indre Nordfjord byr på noe av det mest storslagne landskap i Europa; vakre fjordarmer, glitrende fjellvann, brusende fosser, grønne brearmer og mektige tinder. Her ligger det familiedrevne Hotel Alexandra. Hotellet er kjent for sin særegne og personlige atmosfære, der gode tradisjoner møter moderne hotelldrift med øyne for stil og komfort. Velkommen til et opphold som inkluderer:

 • Superior rom på min. 25 kvadrat i Loen!
 • Hotellets velrennomerte buffet eller 3-retters middag
 • Fine utflukter i mektig natur
 • Glitrende fjorder og brearmer
 • Den sagnomsuste øya Selja
 • Cruise på Geirangerfjorden
Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Loen

  Buss fra Lillehammer til Otta med påstigning underveis. Fra Lom fortsetter vi over Strynefjellet til Hotel Alexandra i Loen, med felles lunsjstopp underveis.
  Nå befinner vi oss i enden av Norges 5. lengste fjord, Nordfjord, og her skal vi bo og spise godt!
  Hotellet legger sin stolthet i å servere god mat og hver dag avsluttes med en felles middag.

  Ankomst Loen
 • 2. dag: Lovannet og Kjenndalsbreen

  Etter en god frokost kan vi se frem til dagens utflukt. Båten M/B Kjenndal tar oss med på en flott og interessant båttur på Lovannet og herfra kan vi nyte den vakre og ville naturen med høye fjell, armer av Jostedalsbreen hengende utover toppene og det grønne Lovannet, som glitrer i bunnen av den smale dalen. Vi får oppleve Ramnefjell med sine uhyggelige sår etter to rasulykker i 1905 og 1936. Lokalguide er med på turen og vil fortelle om da store steinmasser raste fra fjellet, og i flodbølgene som fulgte mistet 135 mennesker livet.
  Båtturen avsluttes ved Kjenndalsbreen Fjellstove, hvor vi blir ønsket velkommen til dagens lunsj.
  Vi kjører deretter så langt det er mulig opp til Kjenndalsbreen med sitt fall på 1100 meter.
  På returen stopper vi ved båtvraket og minnetavlen over de omkomne etter den tragiske Lodalsulykka.

  Lovannet og Kjenndalsbreen
 • 3. dag: Vestkapp og Selja

  Vi skal i dag ut til Selje og Vestkapp som er et kjent turistmål. Vestkapp stiger nesten 500 meter opp fra Stadthavet. Hvis vi er heldige med været skal vi oppleve en fantastisk utsikt med kontrastene mellom fjell, hav og fiskeværene Årvik og Honningsvåg. Inntrykkene ligger og venter på oss. Deretter blir det båttur ut til den sagnomsuste øya Selja, som er kjent for legenden om St. Sunniva. Fra 1086 til 1170 var Selja bispesete for hele Vestlandet, og tidlig på 1100-tallet bygget benediktinermunker et kloster på øya. I dag finner vi landets best bevarte klosterruiner, og vi får også se Sunnivahulen der den irske kongsdatteren led martyrdøden. Vi får omvisning med lokal guide på Selja. Vi får oppleve vakker Vestlands-natur på veien til og fra Vestkapp og det blir servert felles lunsj i løpet av dagen.

  Vestkapp og Selja
 • 4. dag: En dag for avslapping

  Når man bor på flotte Hotel Alexandra, er det viktig og også ha tid til å kose seg! Det er deilig å kunne benytte seg av hotellets fasiliteter. På 3700 kvadratmeter kan hotellet tilby et stort svømmebasseng med svømmekanal inn. Dette er oppvarmet hele året. I tillegg er det innendørs- og utendørs boblebad og en flott spa-avdeling. Hotellets gjester kan fritt benytte seg av badeanlegget.

  Ellers kan vi anbefale å prøve Loens nyeste attraksjon; Loen Skylift. Denne ble åpnet 20. mai 2017 med H.M. Dronning Sonja til stede. Fra fjordbygget starter oppstigningen med pendelbanen til fjellet Hoven 1011 moh. Turen tar 5-7 minutter hver vei. På toppen ligger Hoven Restaurant, og her får du et 210 graders panoramautsyn med utsikt til Skåla og Loenvatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden i vest. Lunsj er ikke inkludert denne dagen, og det er derfor en fin mulighet å nyte den her opp.

  En dag for avslapping
 • 5. dag: Briksdalsbreen

  I dag tar vi turen til Briksdalen og Briksdalsbreen, som vanligvis er besøkt av turister fra hele
  verden. Den berømte brearmen ligger i enden av den vakre Oldedalen mellom brusende fossefall
  og stupbratte fjell, ca. 20 km fra Olden. Bussen kjører oss opp til Briksdalsbreen Fjellstue, og
  herfra kjører vi i «Trollbiler» i 2 km opp mot breen. For den som ønsker å komme helt frem til
  breen, må man gå 500 meter til fots. Vi får servert lunsj på Briksdalsbreen Fjellstove før vi kjører
  tilbake til Loen og hotellet. Resten av dagen kan nytes som man måtte ønske.

  Briksdalsbreen
 • 6. dag: Cruise på Geirangerfjorden – hjemreise

  Frokost og avreise. Fra Hellesylt blir vi med på en flott båtreise inn til Geiranger, ca. en times tur. Vi nyter naturen fra dekket, mens vi passerer fosser og stryk. Informasjon får vi underveis. I Geiranger blir det lunsjservering før vi fortsetter opp mot Djupvasshytta og Dalsnibba for å få en fantastisk utsikt over Geiranger. Turen videre går over Strynefjellet og Lom tilbake til Otta og Lillehammer med avstigning underveis.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80