Skip to main content
Dønnamannen sett fra Herøy

Helgelandskysten med GD

De syv søstreDe syv søstre
Alstahaug kirkeAlstahaug kirke
SaltstraumenSaltstraumen
TorghattenTorghatten

Verdens vakreste Skjærgård!

Helgelandskysten byr på spektakulære naturopplevelser med fjell og tinder, åpent storhav og lune viker, strender, store uberørte landområder, og en meget rik flora og fauna. Øyriket frister med mer enn 12000 holmer og skjær med kalkhvite sandstrender – et eventyrrike langs Norskekysten.

Noen av turens høydepunkter: 

 • Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm
 • Polarsirkelen
 • Alstadhaug med Petter Dass-Museum
 • Øyene Vega, Herøy og Dønna
 • Helgelandskysten med «De Syv Søstre», Sandnessjøen og Brønnøysund
 • Alle måltider og opplevelser inkludert
Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Bodø

  Avreise fra Otta og påstigning nedover Gudbrandsdalen før ankomst Oslo Lufthavn.
  Fly til Bodø, med ankomst ettermiddag. Her skal vi bo på Thon Hotel Nordlys med servering av felles middag i kveld.

 • 2. dag: Saltstraumen og Polarsirkelen

  I dag får vi oppleve Saltstraumen som er verdens sterkeste malstrøm og et spektakulært naturfenomen. Hver sjette time passerer enorme vannmasser gjennom det 150 meter brede sundet, i en hastighet på 20 knop og vi passer på å være til stede når strømmen er på sitt sterkeste! I Saltstraumen Museum lærer vi mer om dette fenomenet og om malstraumens og stedets historie. Vi spiser lunsj på Saltstraumen Hotell før vi setter kursen sørover over Saltfjellet med en obligatorisk stopp ved Polarsirkelsenteret. Dagens siste etappe går ned til Mo i Rana, hvor vi skal bo på Scandic Meyergården Hotell. Felles middag.

  SaltstraumenSaltstraumen
 • 3. dag: Alstadhaug, Tjøtta og Sandnessjøen

  I dag setter vi kursen mot kysten, til Sandnessjøen og Alstadhaug. Her ligger Petter Dass-museet, uendelig vakkert mellom De sju søstre og Helgelands Øyverden. Etter en god lunsj blir vi kjent med Petter Dass sitt liv, både før og etter at han ble Nord-Norges store dikter. Her ligger den rødmalte gamle prestegården,
  kirken og det moderne museet. Vi besøker også Tjøtta internasjonale Krigskirkegård, som er et minnesmerke etter en av de største, men litt ukjente tragediene i Norges krigshistorie. I Sandnessjøen sjekker vi inn på Scandic Syv Søstre Hotell. Felles middag.

  Alstahaug kirkeAlstahaug kirke
 • 4. dag: Dønna og Herøy

  Dagens utflukt går ut til to av de tallrike øyene her ute, Dønna og Herøy. Lokal guide møter oss på Dønna.På Dønna er naturen frodig og gavmild, og det hviler et historisk sus over øya. Her kan vi oppleve innlandsnatur med skog, våtmark og høye fjell, samt typisk kystnatur med nakne holmer og skjær. Dønna har en rik og stolt historie og by på. Historiske kilder forteller at Dønna helt fra folkevandringstiden og frem til 1900-tallet var et sentralt makt- og kultursenter. Nord på øya ligger Dønnes Gård og Dønnes Kirke fra 1200-tallet, som blir kalt for Nord-Norges vakreste kirke. Her finnes også et gravkammer fra 1600-tallet, der godseierne ligger begravet. Vi tar turen oppom Dønnesfjellet, som byr på en fantastisk utsikt over Helgelandskysten.

  Vi fortsetter sørover til Herøy og her blir vi kjent med den lokale kulturhistorien. Lunsj på et passende sted i løpet av dagen. Til slutt besøker vi Etcetera – Botaniske utskeielser, en attraksjon av en blomsterbutikk, drevet av en flere ganger norgesmester i blomsterdekorering.
  Ferje tilbake Sandnessjøen og felles middag på hotellet om kvelden.

 • 5. dag: Vegaøyene - Brønnøysund

  Vi forlater Sandnessjøen og tar ferge over til Vegaøyene som er på UNESCOs liste over verdens natur og kulturarv. Her ute eksisterer et unikt kulturlandskap og en unik ærfugl- og duntradisjon. Vi ser Vegatrappa, som er 450 meter lang, og har ca. 2000 trinn opp til Ravnfloget.
  Lunsj og omvisning på Verdensarvsenteret hvor vi lærer om livet her ute og hvordan ærfugldrift og fiskerbondeliv førte til verdensarvstatus. Fra Igerøy tar vi ferje over til Horn og videre inn til Brønnøysund. Her bor vi på Thon Hotel Brønnøysund, som ligger i sentrum like ved Hurtigrutekaia. Felles middag.

 • 6. dag: Hjemreise

  Vi må ta farvel med Helgelandskysten for denne gang. Turen går langsmed kysten sørover, med et par ferjestrekninger underveis, og videre via Namdalseid og Steinkjer med stopp for lunsj underveis. Fly til Oslo fra Værnes og buss tilbake til Gudbrandsdalen, avstigning som ved påstigning første dag.

Kart

Reisekalender
30/9Ljubljana - Weekendtur fra KristiansundFra kr. 7 490,-
7/10Oslo - Musikalen CHESS med GDFra kr. 6 450,-
10/10Magiske JordanFra kr. 20 990,-
10/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 15 990,-
11/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 13 990,-
12/10Vandretur Paros - HellasFra kr. 15 990,-
17/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
19/10Elvebåtcruise - RhonedalenFra kr. 15 990,-
20/10Vandretur AndaluciaFra kr. 11 990,-
21/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra SandefjordFra kr. 17 490,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80