Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Fottur i Lofoten med avisa GD

Lesertur avisa GD 25.-30. august 2021

Eventyrlige turopplevelser i Nord-Norge, med opphold på idylliske Lofoten Rorbuhotell.
Bli med på fottur i fantastiske Lofoten hvor opplevelsene står i kø! Med lokalkjent vandreleder utforsker vi eventyrriket med sine maleriske fiskevær og flotte natur. For å nå enkelte utsiktpunkter må man regne med en del stigninger – men det er det vel verdt!

Turen har vanskelighetsgrad 4 (av 5) og inneholder opplevelser som:
- «Det gode liv» på Lofoten Rorbuhotell
- Kortreiste matopplevelser
- Lokalkjent vandreleder
- Lofotens fantastiske fjellheim
Sherpatrappen opp til Reinebringen

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 25. august: Ankomst Sørvågen i ytre Lofoten

  Buss fra Otta til Oslo Lufthavn med påstigning underveis.
  Fly til Bodø og ferge over til Moskenes, med flott overblikk over Lofotveggen.
  Sørvågen er et solrikt og idyllisk lite fiskevær med en fantastisk beliggenhet mellom fjellet, naturen og havet. Her skal vi bo i 5 døgn på Lofoten Rorbuhotell. Anlegget ligger naturlig nok helt i sjøkanten, med en strålende utsikt over både hav og fjell. Alle inkluderte måltider spiser vi på hotellets restaurant, som er opptatt av å skape en «ekte» matopplevelse fra Lofoten.

  Ankomst Sørvågen i ytre Lofoten
 • 26. august: Vandretur til Tindstinden

  Med nistepakke i sekken starter vi dagens tur direkte fra hotellet. Målet er Tindstinden 490 moh., og fra toppen får vi en strålende utsikt over Ågvatnet og Å.
  Distanse: ca. 5 km. Varighet: ca. 4,5 timer. Høydemeter: 490 m.

 • 27. august: Vandretur til fjellet Ryten og Kvalvikstranda.

  Etter frokost og en kort busstur, går vi i middels turterreng og på sti til fjelltoppen Ryten (543 m.o.h.) Herfra er det en fantastisk utsikt ut over storhavet og ned mot Kvalvikstranda, som ligger spektakulært inneklemt mellom staute fjell. Noen ulendte partier bringer oss ned til stranda hvor vi tar en velfortjent pause. Fortsetter i delvis steinete terreng langs en dal forbi Torsfjord-tinden til Torsfjord, hvor bussen henter oss.
  Distanse: ca. 10 km. Varighet: 5-6 timer. Høydemeter: 543 m.

  Vandretur til fjellet Ryten og Kvalvikstranda.
 • 28. august: Reinebringen

  Formiddagen fri til egne aktiviteter og lunsj i egen regi. En fin anledning til å ta den korte turen ut til Å med Norsk Fiskeværsmuseum (Ikke inkl.) I ettermiddag skal vi oppleve en spektakulær tur opp til et fantastisk utsiktpunkt på Reinebringen. Vi går den 900 meter lange, nye steintrappen, laget av sherpaer fra Nepal og vel oppe venter det som mange kaller for «verdens vakreste utsikt».
  Distanse fra start på trappen: 3,8 km. Varighet utflukt: ca. 3 timer. Høydemeter: 400 m.

  Reinebringen
 • 29. august: Vandretur Sørvågen – Munkan

  Etter frokost og smøring av nistepakke drar vi igjen ut på tur i herlige Lofoten. Dagens turmål er fjelltoppen Munkan, 775 moh. Turen starter fra Sørvågen. Det er noe bratt oppstigning, men ingen spesielt luftige partier. Fra toppen kan vi nyte en fantastisk utsikt!
  Varighet: ca. 6 timer. Høydemeter: 775 m.

 • 30. august: Sørvågen – Evenes - Oslo

  Frokost og hjemreise. I dag får vi oppleve Lofotens vakre landskap hele veien inn mot Svolvær og videre til Evenes. Barske fjell, hvite sandstrender, frodige bygder og maleriske idyller går hånd i hånd. Fly fra Evenes til Oslo og buss tilbake til Otta med avstigning underveis.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80