Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Nordlysjakt og samisk kultur i Alta med avisa GD

Lesertur med avisa GD 8.-11. november 2021

Visste du at verdens første nordlysobservatorium ble bygd her på slutten av 1800-tallet? Dette har gitt Alta navnet «Nordlysbyen» og på senhøst og vinter kan man ofte se nordlyset danse over himmelen, noe som samene fra gammelt av så på som et ondt varsel. Og både nordlyset og den samiske kulturen er noe vi får høre mer om på denne turen med høydepunkter som;

 • Samisk aften med gourmet-måltid i Sorrisniva
 • Nordlysjakt
 • Alta museum og Nordlyskatedralen
Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Alta og Nordlysjakt

  Buss fra Otta til Oslo Lufthavn og flyavgang til Alta. Her sjekker vi inn på vårt hotell og spiser en god middag, før vi skal ut på Nordlysjakt.

  Kvelden starter med et lite foredrag om nordlyset, slik at vi skal forstå hvordan det oppstår. Hvor turen går avhenger av værmelding og nordlysvarsel og vi jakter på dette fantastiske fenomenet de neste timene. Varm drikke og snacks serveres underveis og varme kjeledresser er til utlån. Sjansen for å se nordlyset i Alta er stor, men det er selvsagt ingen garanti.

 • 2. dag: Alta museum

  Etter en god frokost besøker vi Alta museum, som gjennom sine varierte utstillinger forteller oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, handelskulturen og Nordlysforskning. «Å hoppe etter Wirkola» er utstillingen som omhandler Altas bybarn og vår store skihopper Bjørn Wirkola.

  Ettermiddagen til egne opplevelser før felles middag på hotellet.

  Alta museum
 • 3. dag: Valgfri utflukt og samisk aften i Sorrisniva

  Formiddagsutflukt med egen påmelding og pristillegg:
  Den sjøsamiske kystbygda Storkorsnes med lunsj og møte med kongekrabben på kaia (ca. 4,5 time). Fiskeværet ligger en liten times biltur fra Alta og underveis får vi historiefortelling om Altas historie fra gammelt av og helt frem til i dag.
  I Storkorsnes får vi oppleve kongekrabben på nært hold på kaia (akvarium), og de lokale lærer oss mer om bl.a. fisket. I området er det også mye krigshistorie fra 2. verdenskrig. Spiseplassen har en flott panoramautsikt ned mot kaia og lunsjen består av smaksprøver av kongekrabbe samt fiskesuppe.

  De som ikke er med på utflukt har egentid i Alta før kveldens utflukt til Sorrisniva for en samisk opplevelse. Det blir sledetur med reinsdyr, varm drikke serveres i en tradisjonell Lavvo og den samiske guiden forteller om samisk levemåte og kultur. Kanskje får vi også en joik dedikert familie, natur eller andre nære ting. Til slutt blir vi med på en reise i Sorrisniva’s matunivers med et 3-retters måltid med de beste råvarer den arktiske natur kan tilby. En smaksopplevelse!

  Valgfri utflukt og samisk aften i Sorrisniva
 • 4. dag: Nordlyskatedralen - hjemreise

  Etter frokost rusler vi over til Nordlyskatedralen, Europas nordligste katedral med like elegante linjer som nordlyset selv. Deretter er det tid for hjemreisen med ankomst Oslo Lufthavn på ettermiddagen. Busstransport tilbake til Gudbrandsdalen.

  Nordlyskatedralen - hjemreise

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
08.11.2021OttaNordlysjakt og samisk kultur i Alta med GDMer enn 812 950,-BestillMer informasjon

Turfakta

Turen er laget for avisa Gudbrandsdølen Dagningens lesere.

Tillegg enkeltrom: 1.300,- p.p.
Utflukt kongekrabbe: 1.790,- p.p.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Reisekalender
28/7Lofoten Fra kr. 14 550,-
8/8Tromsø - Grunnskolepensj. i Utdanningsforb.Fra kr. 14 750,-
10/8Senja og Harstad med GDFra kr. 17 590,-
19/8Aktiv ferie på HelgelandskystenFra kr. 19 990,-
23/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 10 990,-
23/8Vandretur ValdresFra kr. 7 990,-
25/8Fottur i Lofoten med GDFra kr. 17 990,-
26/8Vandretur HemsedalFra kr. 9 990,-
30/8Nord-VestlandetFra kr. 9 990,-
1/9Vestlandets Perler - Hardanger og BergenFra kr. 9 590,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80