Skip to main content

Elvecruise i Italia

Bli med på vårt elvecruise fra herlige Venezia til renessansebyen Mantova. I den venezianske lagunen og på elven Po kan du nyte et unikt cruise gjennom hjertet av hele tre italienske regioner, - Veneto med den berømte Markusplassen og Doge-palasset i Venezia, Lombardia med sine fantastiske og varierte panoramaer – samt til slutt Emilia-Romagna med sitt tradisjonelle kjøkken. Gå ikke glipp av en prøvesmak på parmaskinke og gode oster! Vi bor og spiser godt på vår elvebåt «MS MICHELANGELO» (4*), og betjeningen varter også opp med underholdning på turen.

3 utflukter er inkludert i prisen!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Venezia

  Avreise fra Oslo Lufthavn til Venezia. Fra flyplassen er det kun en kort transfer inn til Venezia der vår elvebåt MS «MICHELANGELO» (4*) venter. Vi går om bord, og installerer oss i lugarene. (Kun utvendige lugarer) Om kvelden møtes vi til velkomstcocktail. Full pensjon med måltidsdrikke er inkludert på skipet, og nå er det tid for første middag. Videre er også drikke i skipets bar inkludert på hele reisen.

  Oslo – Venezia
 • 2. dag: I Venezia. To utflukter inkludert.

  Frokost. I dag kan vi by på engelskspråklig sightseeing i skjønne Venezia, og får da oppleve både den pulserende Markusplassen og besøke det berømte Dogepalasset som er fra 1300-tallet og var den offisielle residensen til de mange, venezianske hertugene i «gamle» dager. Dogepalasset regnes av mange som det vakreste i verden, og de utroligste kunstverker kan nytes her. Lunsj m/drikke inkludert om bord.

  Om ettermiddagen drar vi på utflukt i den venezianske lagunen med besøk på glasskunstøya Murano samt den fargerike øya Burano. Glassprodusentene på Murano lager de mest fantastiske kunstverker i glass, og mye fint fås kjøpt her. På Burano finner vi freden når vi rusler langs bryggene og nyter synet av de mange fargerike husene. Populært å kjøpe med seg fra Burano er håndlagede kniplinger og blonder. Elvebåten vår blir liggende i Venezia over natten, og om bord er felles middag med tilhørende drikke inkludert.

  I Venezia. To utflukter inkludert.
 • 3. dag: Venezia – Chioggia – Porto Viro – Rovigo.

  Frokost. Skipet setter om morgenen kursen mot kystbyen Chioggia. Herfra kan man bli med på utflukt til den vakre, historiske byen Vicenza – selve symbolet på nydelige italienske landskaper, kunst, mat og vin. (forhåndsbestilles med reisen – tillegg) Ved Piazza dei Signori kan du bl.a. nyte den flotte fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi går så om bord i skipet igjen i Porto Viro. For de som ikke drar til Vincenza blir det mulig å se seg om i Chioggia, før vi drar videre til den lille byen Porto Viro i Po-deltaet. Herfra cruiser elvebåten videre mot Rovigo, som er dagens mål. Lunsj og middag med tilhørende drikke inkludert om bord. Deretter hyggelig samvær i baren.

  Venezia – Chioggia – Porto Viro – Rovigo.
 • 4. dag: Rovigo – Torretta – Valdaro. Utflukt til Verona inkludert.

  Frokost. På morgenkvisten cruiser vi i retning Torretta. Vi nyter lunsjen om bord før vi kan by på en utflukt til kjærlighetens by – Verona. (Engelskspråklig guide.) Byen ble gjort berømt av Shakespeares legendariske tragedie «Romeo og Julie», og vi får se balkongen der Julie stod da Romeo erklærte sin kjærlighet. Verona kan vise til 2000 års historie - og byens amfiteater Arena di Verona er det mest kjente historiske symbolet i byen. Den flotte parken «Giusti Gardens» er også verd et besøk. Fulle av inntrykk går ferden etter hvert tilbake til elvebåten vår, som nå er kommet til Valdaro. Felles middag.

  Rovigo – Torretta – Valdaro. Utflukt til Verona inkludert.
 • 5. dag: Valdaro - Mantova.

  Frokost. Tidlig på morgenkvisten setter skipet kursen mot Mantova – en av de mest kunstneriske og romantiske byene i Nord-Italia. Her kan man mot tillegg bli med på en engelskspråklig guidet tur. (forhåndsbestilles med reisen – tillegg) Da besøkes bl.a. middelalderpalasset «Palazzo Ducale di Mantova» - som byr på en flott utsikt over byen. Vi får også oppleve det historiske sentrum i Mantova med flere flotte kirker. Lunsj med drikke om bord. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser – men de bilinteresserte kan eventuelt bli med på skipets utflukt til det utrolige Ferrarri-muséet i nabobyen Modena. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

 • 6. dag: I Mantova – gallakveld.

  Frokost. Dagen fritt til egne opplevelser, avkobling om bord eller en rusletur i land. Lunsj inkludert.

  Det er mulig å bli med på utflukt med engelskspråklig guide til Cremona og Parma. (forhåndsbestilles med reisen – tillegg) Det historiske sentrum av Cremona vil bl.a. avsløre en rekke skjulte arkitektoniske skatter. Ved byens middelaldertorg besøker vi en fiolinskapers verksted – viden kjente Stradivarius var nemlig herfra. Nå venter Polesine Parmense, der vi på en lokal gård får smake på italienske skinker og oster. Om ettermiddagen besøker vi Parma – der man kan hengi seg til kunst, musikkhistorie og mat!

  I kveld byr skipet på «Galla dinner and evening» med en bedre middag i kategori «French cuisine» - og vi pynter oss litt. En hyggelig kveld venter.

  I Mantova – gallakveld.
 • 7. dag: Mantova – flyplassen i Venezia – Oslo

  Etter frokost er cruiset over – og vi setter kursen mot Marco Polo Airport i Venezia. Herfra blir det hjemreise med fly tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
9/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
10/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 15 990,-
10/10Vandretur AlgarveFra kr. 14 990,-
11/10Magiske JordanFra kr. 23 990,-
11/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 14 990,-
16/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
18/10Vandretur ProvenceFra kr. 17 990,-
18/10Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 11 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - SandefjordFra kr. 19 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra TrondheimFra kr. 20 690,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80