Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise i Italia

Nyhet! Bli med på vårt elvecruise fra herlige Venezia til renessansebyen Mantova. I den venezianske lagunen og på elven Po kan du nyte et unikt cruise gjennom hjertet av hele tre italienske regioner, - Veneto med den berømte Markusplassen og Doge-palasset i Venezia, Lombardia med sine fantastiske og varierte panoramaer – samt til slutt Emilia-Romagna med sitt tradisjonelle kjøkken. Gå ikke glipp av en prøvesmak på parmaskinke og gode oster! Vi bor og spiser godt på vår elvebåt «MS MICHELANGELO» (4*), og betjeningen varter også opp med underholdning på turen.

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag                  Gardermoen – Venezia
Avreise fra Oslo Lufthavn til Venezia,  der vi lander utpå dagen. Fra flyplassen er det kun en kort transfer inn til Venezia der vår elvebåt MS «MICHELANGELO» (4*) venter. Vi går om bord, og installerer oss i lugarene. (Kun utvendige lugarer) Om kvelden møtes vi til velkomstcocktail. Full pensjon med måltidsdrikke er inkludert på skipet, og nå er det tid for første middag. Videre er også drikke i skipets bar inkludert på hele reisen.

2. dag                  I Venezia. To utflukter inkludert.
Frokost. I dag kan vi by på engelskspråklig sightseeing i skjønne Venezia, og får da oppleve både den pulserende Markusplassen og besøke det berømte Dogepalasset som er opprinnelig fra 1300-tallet og var den offisielle residensen til de mange, venezianske hertugene i «gamle» dager. Dogepalasset regnes av mange som det vakreste i verden, og de utroligste kunstverker kan nytes her.  Lunsj m/drikke inkludert om bord.

Om ettermiddagen drar vi på utflukt i den venezianske lagunen med besøk på glasskunstøya Murano samt den fargerike øya Burano. Glassprodusentene på Murano lager de mest fantastiske kunstverker i glass, og mye fint fås kjøpt her. På Burano finner vi freden når vi rusler langs bryggene og nyter synet av de mange fargerike husene. Populært å kjøpe med seg fra Burano er håndlagede kniplinger og blonder.  Elvebåten vår blir liggende i Venezia over natten, og om bord er felles middag med tilhørende drikke inkludert.

3. dag                    Venezia – Chioggia – Porto Viro – Rovigo.
Frokost. Skipet setter om morgenen kursen mot kystbyen Chioggia. Herfra kan man mot tillegg bli med på utflukt til den vakre, historiske byen Vicenza – selve symbolet på nydelige italienske landskaper, kunst, mat og vin. Ved Piazza dei Signori kan du bl.a. nyte den flotte fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi går så om bord i skipet igjen i Porto Viro. For de som ikke drar til Vincenza blir det mulig å se seg om i Chioggia, før vi drar videre til den lille byen Porto Viro i Po-deltaet. Herfra cruiser elvebåten videre mot Rovigo, som er dagens mål. Lunsj og middag med tilhørende drikke inkludert om bord. Deretter hyggelig samvær i baren.

4. dag                  Rovigo – Torretta – Valdaro. Utflukt til Verona (inkl.).
Frokost. På morgenkvisten cruiser vi i retning Torretta. Vi nyter lunsjen om bord før vi kan by på en utflukt til kjærlighetens by – Verona. (Engelskspråklig guide.) Byen ble gjort berømt av Shakespeares legendariske tragedie «Romeo og Julie», og vi får se balkongen der Julie stod da Romeo erklærte sin kjærlighet. Verona kan vise til 2000 års historie - og byens amfiteater Arena di Verona er det  mest kjente historiske symbolet i byen. Den flotte parken «Giusti Gardens» er også verd et besøk. Fulle av inntrykk går ferden etter hvert tilbake til elvebåten vår, som nå er kommet til Valdaro. Felles middag.

5. dag                     Valdaro – Mantova.                                                                                                      
Frokost. Tidlig på morgenkvisten setter skipet kursen mot Mantova – en av de mest kunstneriske og romantiske byene i Nord-Italia. Her kan man mot tillegg bli med på en engelskspråklig guidet tur. Da besøkes bl.a. middelalderpalasset «Palazzo Ducale di Mantova» - som byr på en flott utsikt over byen. Vi får også oppleve det historiske sentrum i Mantova  med flere flotte kirker. Lunsj med drikke om bord. Ettermiddagen fritt til egne opplevelser – men de bilinteresserte kan eventuelt bli med på skipets utflukt til det utrolige Ferrarri-muséet i nabobyen Modena. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

6. dag         I Mantova – gallakveld. Utflukt mulig.
Frokost. Dagen fritt til egne opplevelser, - enten avkobling om bord eller en rusletur i land. Lunsj inkludert. Mot tillegg er det mulig å melde seg på utflukt med engelskspråklig guide til Cremona og Parma. Det historiske sentrum av Cremona vil bl.a. avsløre en rekke skjulte arkitektoniske skatter. Ved byens middelaldertorg besøker vi en fiolinskapers verksted – viden kjente Stradivarius var nemlig herfra. Nå venter Polesine Parmense, der vi på en lokal gård får smake på italienske skinker og oster. Om ettermiddagen besøker vi Parma – der man kan hengi seg til kunst, musikkhistorie og mat! I kveld byr skipet på «Galla dinner and evening» med en bedre middag i kategori «French cuisine» - og vi pynter oss litt. En hyggelig kveld venter.

7. dag           Mantova – flyplassen i Venezia – Gardermoen
Etter frokost er cruiset over – og vi setter kursen mot Marco Polo Airport i Venezia. Herfra blir det utpå formiddagen hjemreise med fly via Frankfurt til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/5Seniorfavoritt - LoenFra kr. 11 990,-
25/5Loen - Grunnskolepensj. i Utdanningsforb.Fra kr. 14 300,-
26/5Vestlandets Perler - Hardanger og BergenFra kr. 9 590,-
3/6Aktiv ferie på HelgelandskystenFra kr. 19 990,-
7/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 10 990,-
11/6Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
13/6SenjaFra kr. 14 990,-
27/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 7 490,-
28/6Vandretur ValdresFra kr. 7 990,-
4/7Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 8 595,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80