Elvecruise i Italia

Nyhet! Bli med på vårt elvecruise fra herlige Venezia til renessansebyen Mantova. I den venezianske lagunen og på elven Po kan du nyte et unikt cruise gjennom hjertet av hele tre italienske regioner, - Veneto med den berømte Markusplassen og Doge-palasset i Venezia, Lombardia med sine fantastiske og varierte panoramaer – samt til slutt Emilia-Romagna med sitt tradisjonelle kjøkken. Gå ikke glipp av en prøvesmak av Parmaskinke og gode oster!

Om bord i den 4⚓ elvebåten «MS MICHELANGELO»får alle bo i utvendige lugarer, - og full pensjon med måltidsdrikke er inkludert, også drikke i skipets bar! Betjeningen byr på variert underholdning – og en kveld byr vi også på galla-aften. Tre utflukter inkludert i turprisen. En trivelig ferietur venter!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
18 490,-
Dager:7
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Venezia t/r, busstransfers til/fra kaiene og på evt. utflukter iht. programmet, 6 overnattinger på elvebåten MS "Michelangelo" i utvendig lugar på hoveddekket, 6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager om bord – derav 1 gallamiddag, drikke til alle måltider om bord samt drikkevarer i baren (unntatt drinkkategorier på spesialliste), utflukter iht. programmet, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Lufthansa
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag                  Gardermoen – Venezia
Avreise fra Oslo Lufthavn til Venezia, der vi lander utpå dagen. Fra flyplassen er det kun en kort transfer inn til Venezia der står vår 4⚓ elvebåt MS "MICHELANGELO" venter. Vi går om bord, og installerer oss i lugarene. Om kvelden møtes vi til velkomstcocktail og middag med drikke. Også drikke inkl. i baren etterpå.

2. dag                  I Venezia. 2 x utflukter inkludert.
Frokost. I dag kan vi by på engelskspråklig sightseeing i skjønne Venezia, og får da oppleve både den pulserende Markusplassen og besøke det berømte Dogepalasset som er opprinnelig fra 1300-tallet og var den offisielle residensen til de mange, venezianske hertugene i «gamle» dager. Doge-palasset regnes av mange som det vakreste i verden, og de utroligste kunstverker kan nytes her.  Lunsj m/drikke inkludert om bord.

Om ettermiddagen drar vi på utflukt i den venezianske lagunen med besøk på glasskunstøya Murano samt den fargerike øya Burano. Glassprodusentene på Murano lager de mest fantastiske kunstverker i glass, og mye fint fås kjøpt her. På Burano finner vi freden når vi rusler langs bryggene og nyter synet av de mange fargerike husene her. Populært å kjøpe med seg fra Burano er håndlagede kniplinger og blonder.  Elvebåten vår blir liggende i Venezia over natten, og om bord er felles middag med tilhørende drikke inkludert.

3. dag                    Venezia – Chioggia – Porto Viro – Rovigo.
Frokost. Skipet setter om morgenen kursen mot kystbyen Chioggia. Herfra kan man mot tillegg bli med på utflukt til den vakre, historiske byen Vicenza – selve symbolet på nydelige italienske landskaper, kunst, mat og vin. Ved Piazza dei Signori kan du bl.a. nyte den flotte fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi går så om bord i skipet igjen i Porto Viro. For de som ikke drar til Vincenza blir det mulig å se seg om i Chioggia, før vi drar videre til den lille byen Porto Viro i Po-deltaet. Herfra cruiser elvebåten videre mot Rovigo, som er dagens mål. Lunsj og middag med tilhørende drikke inkludert om bord. Deretter hyggelig samvær i baren.

4. dag                  Rovigo – Torretta – Valdaro. Utflukt til Verona (inkl.).
Frokost. På morgenkvisten cruiser vi i retning Torretta. Vi nyter lunsjen om bord før vi kan by på en utflukt til kjærlighetens by – Verona. (Engelskspråklig guide.) Byen ble gjort berømt av Shakespeares legendariske tragedie «Romeo og Julie», og vi får derfor her se balkongen der Julie stod da Romeo erklærte sin kjærlighet. Verona kan vise til 2000 års historie - og byens amfiteater Arena di Verona er det  mest kjente historiske symbolet i byen. Den flotte parken «Giusti Gardens» er også verd et besøk. Fulle av inntrykk går ferden etter hvert tilbake til elvebåten vår, som nå er kommet til Valdaro. Felles middag.

5. dag                     Valdaro – Mantova.                                                                                                      
Frokost. Tidlig på morgenkvisten setter skipet kursen mot Mantova – en av de mest kunstneriske og romantiske byene i Nord-Italia. Her kan man mot tillegg bli med på en engelskspråklig guidet tur. Da besøkes bl.a. middelalderpalasset «Palazzo Ducale di Mantova» - som byr på en flott utsikt over byen. Vi får også oppleve det historiske sentrum i Mantova  med flere flotte kirker. Lunsj med drikke om bord.

Ettermiddagen fritt til egne opplevelser – men de bilinteresserte kan eventuelt bli med på skipets utflukt til det utrolige Ferrarri-muséet i nabobyen Modena. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

6. dag         I Mantova – gallakveld. Utflukt mulig.
Frokost. Dagen fritt til egne opplevelser, - enten avkobling om bord eller en rusletur i land. Lunsj inkludert. Men mot tillegg er det mulig å melde seg på en utflukt (ikke inkl.) med engelskspråklig guide til Cremona og Parma.

Det historiske sentrum av Cremona vil bl.a. avsløre en rekke skjulte arkitektoniske skatter. Ved byens middelaldertorg besøker vi en fiolinskapers verksted – viden kjente Stradivarius var nemlig herfra. Nå venter Polesine Parmense, der vi på en lokal gård får smake på italienske skinker og oster. Om ettermiddagen besøker vi Parma – der man kan hengi seg til kunst, musikkhistorie og mat! I kveld byr skipet på «Galla dinner and evening» med en bedre middag i kategori «French cuisine» - og vi pynter oss litt. En hyggelig kveld venter.

7. dag           Mantova – flyplassen i Venezia – Gardermoen
Etter frokost er cruiset over – og vi setter kursen mot Marco Polo Airport i Venezia. Herfra blir det utpå formiddagen hjemreise med fly via Frankfurt til Oslo Lufthavn.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
27/7 Oslo Lufthavn Elvebåtcruise i Italia Mer enn 8 18 490,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg
2-sengs lugar på øvre dekk – 6 døgn:                                                  Kr. 975,- pr. person
Enkeltugar på hoveddekket – 6 døgn:                                                  Kr. 3.225,-.
Enkeltlugar på øvre dekk – 6 døgn:                                                      Kr. 3.700,-.
Utflukt halvdag Vicenza:                                                                        Kr.    600,-
Utflukt halvdag Mantova:                                                                       Kr.    600,-
Utflukt heldag Cremona og Parma med
       prøvesmaking av oster og skinker:                                                 Kr. 1.590,-

Pga. frister på flybillettene og elvebåten er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Powered by Travelize