Elvebåtcruise på Rhinen

Opplev "Rhinen i flammer"

En av årets nyheter er vårt elvebåtcruise på Rhinen. Da flyr vi t/r Køln, og reiser med en trivelig elvebåt gjennom idylliske Rhindalen til Strasbourg i Frankrike. På dette cruiset får vi også med oss opplevelsen «Rhinen i flammer» - som er et flott fyrverkeri siste kvelden i Koblenz. På ferden besøker vi ellers flere historiske tyske byer samt franske Strasbourg, - før vi drar tilbake til Køln. Elvebåten vår heter MS ”Alemannia", og på vårt 5 døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene og livet om bord. Full pensjon er inkludert på hele cruiset. Alle får bo i utvendige lugarer, og disse ligger enten på nedre Mosel-dekk, eller på det midtre Rhinen-dekket. (2 priskategorier.)

Betjeningen byr på variert underholdning – og både gallaaften og quiz er inkludert. Levende musikk i baren hver kveld. Ellers finnes det panoramadekk om bord med både solstoler og oppvarmet basseng. En herlig ferie venter!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – München – Køln.
Tidlig formiddag flyr vi fra Oslo Lufthavn via München til flyplassen i Køln/Bonn. Herfra kun en kort busstransfer bort til kaien der elvebåten vår venter. Bagasjen blir båret om bord, og vi installerer oss i valgt lugarkategori. Deretter inviterer vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag om bord. Skipet legger fra kai kl. 21.00, og en fin kveld venter.

2. dag              Om bord. Besøk i Boppard – cruise videre til Mainz
Frokost. Ca. kl. 08.00 ankommer vi den gamle romerske byen, Boppard i Rhindalen – der vi ligger ved kai til kl. 12.00. Da anbefaler vi en rusletur i Boppards sjarmerende gamleby sammen med reiselederen vår. Da får man både se idylliske torv og vakre bygninger, samt byens staselige kirke St. Severus. Mens vi nyter dagens lunsj om bord, cruiser vi gjennom den vakreste delen av Rhindalen, forbi vakre slott og flotte vinmarker. Om kvelden ankomst til den historiske regionhovedstaden Mainz – der Johan Gutenberg i sin tid fant opp boktrykkingen. Felles middag.

3. dag              Om bord. Besøk i Mannheim – cruise videre til Strasbourg i Frankrike
Frokost. Ca. kl. 09.00 ankomst Mannheim – der skipet blir liggende til kl. 15.00. Byen ligger idyllisk til ved elven Neckar – der denne renner sammen med Rhinen. Her skal vi bl.a. besøke barokkslottet Mannheim Castle, der vi på egen hånd går rundt med audioguide med engelsk tale (Headset). Noe tid tilgjengelig for egne aktiviteter, før skipet setter kursen sydover mot Strasbourg og Frankrike.  Felles middag om bord.

4. dag              Hele dagen i Strasbourg.
Tidlig på morgenen ankomst til Strasbourg.  Frokost om bord før det tidlig på dagen blir sightseeingtur med buss og lokal guide. Strasbourg er hovedstad i provinsen Alsace og har bl.a. en praktfull katedral som vi skal besøke, og vi kan også oppleve det pittoreske kvartalet La Petit France. Deretter noe tid til egne aktiviteter. Lunsj inkludert på skipet. Kl. 18.00 legger skipet vårt fra kai, og snart blir det felles middag.

5. dag              I Rüdesheim. Cruise til Koblenz – her foregår «Rhinen i flammer».
Frokost. Ca. kl. 09.00 ankomst vinhovedstaden i Rhindalen. Opphold her til kl. 15.00, og vi vil da la dere få smake på den lokale vinen hos vinprodusenten Georg Breuer. Men Rüdesheim er også en herlig by å rusle rundt i på egen hånd. Lunsj inkludert om bord. Nå setter skipet kursen mot den historiske byen Koblenz, der aktiviteten «Rhinen i flammer» foregår - bl.a. med stort fyrverkeri-show. Her blir vi liggende fra ca. kl. 18.30 til neste morgen, og i kveld inviterer kapteinen til gallaaften – bl.a. med «Ice Parade a la DCS Alemannia». Vi pynter oss, og kapteinen spanderer champagne før maten. 

6. dag              Köln – München – Gardermoen
Frokost om bord før vi kl. 12.00 går i land. I egen buss kjører vi nå inn til sentrum av Køln, der vi bl.a. stopper ved den berømte Kølnerdomen. Lunsj i egen regi før vi fortsetter til flyplassen i Køln/Bonn. Herfra blir det sent på ettermiddagen avreise med fly via München tilbake til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize