Elvecruise i Holland

Vår tradisjonelle blomstertur går i år med den førsteklasses elvecruisebåten «TC JEWEL» gjennom Holland. Cruiset starter i Køln i Tyskland, og går først til Enkhuizen i nord-Holland - deretter til Amsterdam, Rotterdam og Arnhem, - før vi drar tilbake til Køln.

Turen varer i 5 døgn, og underveis skal vi besøke både den flotte blomsterparken Keukenhof, byene Amsterdam og Rotterdam, samt historiske Arnhem.  Man kan også bli med på ulike andre utflukter.

Alle bor i utvendige lugarer, og full pensjon er inkludert. Lugarene ligger enten på nedre Main-dekk, midtre Rhinen-dekket eller på øvre Donau-dekk. Betjeningen byr på variert underholdning – og i panoramebaren er det levende musikk hver kveld.  Ellers finnes det eget soldekk, trimrom og frisør om bord. En herlig ferie venter!

Rabatt
 

  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag                  Gardermoen – Düsseldorf - Køln. Avreise med elvebåt  
Avreise med SAS fra Oslo Lufthavn til Düsseldorf, herfra en kort busstransfer til kaien i Køln, der vår elvebåt venter. Bagasjen bæres om bord, og vi installerer oss i lugarene. Velkomstsuppe inkludert før vi kl. 15.30 har avgang mot Holland. Om kvelden møtes vi til velkomstcocktail og felles middag.

2. dag                  Enkhuizen i Holland. Utflukt mulig
Frokost og lunsj om bord. Kl. 13.00 ankomst til den historiske havnebyen Enkhuizen - som fikk bystatus allerede i 1355. Byen ligger flott til ved «innsjøhavet» Zuiderzee, - og kan oppleves nærmere. Alternativt kan man mot tillegg bli med på utflukt til Volendam, en by der mange av beboerne til daglig går rundt i flotte nasjonaldrakter. Mange opplevelser venter her. Felles middag om bord.                                        

3. dag                   I Amsterdam. Utflukt til blomsterparken Keukenhof.
Frokost - ankomst Amsterdam kl. 09.00. I dag arrangerer vi en utflukt til den berømte blomsterparken Keukenhof. Her vil vi normalt få oppleve et utrolig fargeeventyr – da et teppe av fargerike tulipaner, krokuser og andre blomsterarter er spredt ut over den enorme parken. Lunsjpakke inkludert.  Hele ettermiddagen/kvelden til disposisjon i herlige Amsterdam. Mulig å melde seg på kveldstur med kanalbåt. Felles middag om bord.

4. dag                    I Rotterdam. Utflukt mulig
Frokost. Ankomst Rotterdam kl. 09.00, og nå kan den dynamiske havnebyen Rotterdam utforskes nærmere. Anbefales kan bl.a. en rusletur i «Pannekakegata» - som byr både på mange spennende butikkvarianter samt flere restauranter og kaféer. Byens flotte parker også verd et besøk. Lunsj inkludert om bord i elvebåten vår. Kl. 16.00 er det avgang fra Rotterdam, og om kvelden legger vi til kai i Gorinchem. Felles middag om bord.

Alternativt kan man i dag mot tillegg bli med på en utflukt til historiske Delft og byens berømte porselenfabrikk Royal Delft – viden kjent for sitt deltft-blå porselen. Byen har også mange flotte severdigheter og hus fra den gyldne tiden på 1600 og 1700-tallet når Holland var en stor sjøfartsnasjon.

5. dag                     I Arnhem. Sightseeing til fots. Galla-middag.
Frokost. Ankomst kl. 09.00. I dag byr vi på en rusletur med guide i det historiske sentrum av Arnhem. Av byens severdigheter kan vi nevne Eusebiuskirken, djevelens hus – Duivelshuis, byporten Sabelspoort m.m. Under den 2. verdenskrig ble byen svært ødelagt, og et stort slag ble utkjempet her. I kveld inviterer vi til gallaaften om bord – bl.a. med «Ice Parade a la TC Jewel». Vi pynter oss litt, og kapteinen spanderer en cocktail før maten. En hyggelig avskjedskveld venter.

6. dag                    Køln – Amsterdam. Fly til Gardermoen
Etter frokost forlater vi elvebåten kl. 09.00, og reiser med egen buss i retning Holland og flyplassen Schiphol utenfor Amsterdam. Underveis tar vi en pause i trivelige Utrecht i Holland – der lunsj også fås kjøpt. Fra Schiphol flyplass reiser vi tidlig på kvelden med fly direkte til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize