Busstur til Lofoten

Et fantastisk øyrike i nord.

Bli med Peer Gynt Tours på en "eventyrreise” til ett av Norges vakreste reisemål - Lofoten.  Her vil du få oppleve denne 190 km lange øyrekken - med sine flotte fjelltopper og sine maleriske fiskevær. På rad og rekke ligger idylliske røde rorbuer, der lukten av tørrfisk, ramsalt sjø og tjære er en del av øyrikets vesen.

I Lofoten besøker vi spennende muséer, opplever lokale kunstnere og nyter selvsagt god lokal mat. Det sies at dersom du har vært i Lofoten, så har du sett det meste av Norge.  Sannheten i dette kan selvfølgelig diskuteres, men du finner knapt nok et mer fascinerende reisemål i Norge enn dette. På veien til/fra Lofoten så kjører vi over Saltfjellet og passerer Polarsirkelen, og underveis får man også med seg mange andre fine naturopplevelser. Bli med på vår innholdsrike feriereise til Nord-Norge.

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Til Hell/Stjørdal
Start fra de respektive påstigningssteder tidlig på dagen. Passende pauser tas underveis. Om kvelden ankomst Hell/Stjørdal, overnatting på Scandic Hell Hotell.  Felles middag.

2. dag              Trondheim/Hell – Fauske
Påstigende fra Trondheim S. kjøres til Stjørdal mens de som har overnattet her spiser frokost. Deretter setter vi kursen videre nordover. Første etappe går forbi Steinkjer og opp Namdalen, der vi bl.a. kjører gjennom Nord-Norgeporten, som markerer at vi har kommet til Nord-Norge. Videre går ferden til Mosjøen, over Korgfjellet, langs Dunderdalen og over Saltfjellet. Underveis passerer vi bl.a. Polarsirkelen. I Fauske skal vi så overnatte på Hotel Fauske. Felles middag. 

3. dag              Fauske – Svolvær
Etter frokost kjører vi til Bognes og tar ferje til Lødingen, herfra videre via LOFAST, som er den nye bro- og tunnel forbindelsen til Lofoten. Dagens mål er Svolvær - Lofotens ubestridte hovedstad.  Her skal vi bo på Thon Hotel Lofoten i 3 døgn – Svolværs nyeste hotell.  Felles middag her om kvelden.  

4. dag              I Lofoten
Frokost på hotellet. I dag skal vi besøke det imponerende vikingmuséet Lofotr på Borg. Her kan man oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter.  En smakfull lunsj er også inkludert her på Lofotr. Deretter går ferden tilbake til Svolvær igjen – ettermiddagen fritt.  Felles middag om kvelden.

5. dag              I Lofoten 
Etter en god frokost drar vi på heldags utflukt med vår faste, lokale guide.  Vi tar turen helt ut til Å, - det gamle og kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt.  Her skal vi besøke Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960 og Lofotfisket de siste 250 år”. I vakkert landskap mellom barske fjell, lune steder med sandstrender og frodige landbruksbygder finner vi også maleriske idyller som Reine og Nusfjord. Fiskeværet Nusfjord står på UNESCO’s liste over bevaringsverdige bygningsmiljøer – omvisning inkludert her.  Lunsj er inkludert på Reine Rorbuer.  I dag besøker vi også «Smeden i Sund», Tor-Vegard Mørkved.  Smia er blitt viden kjent for produksjon av skarv som er blitt hans merkevare. Retur til Svolvær ut på ettermiddagen, hvor vi litt senere skal spise middag sammen.

6. dag              Svolvær – Mo i Rana
Frokost og avreise. I dag starter vi med en tidlig ferjeoverfart fra Svolvær til Skutvik.  Ferden går deretter via Fauske, Rognan og over Saltfjellet og Dunderdalen - før vi etterhvert kommer fram til Mo i Rana. Overnatting på Scandic Hotell Meyergården.  Felles middag.

7. dag              Mo i Rana – Trondheim
Frokost før avreise. Ferden i dag går først over Korgfjellet til Mosjøen, og etter å ha passert Nord-Norgeporten kommer vi til Trøndelag igjen.  Vi kjører helt til Trondheim hvor vi tar inn på Clarion Hotel & Congress i Trondheim sentrum. Middag inkludert på hotellet om kvelden - for de som overnatter i Trondheim.

8. dag              Trondheim – hjem
Avreise etter frokost. Men vi tar en runde gjennom Trondheim sentrum samt stopper ved den berømte Nidarosdomen - før kursen settes mot hjemlige trakter. Avskjedsmiddagen tar vi underveis – og på sen ettermiddag/tidlig kveld er alle vel framme ved sine respektive avstigningssteder.

Powered by Travelize