Busstur til Gøta kanal & Glasriket

Sommerferie i Sverige.

Vi gjentar suksessen med en klassisk bussferietur til Sverige, der vi bl.a. kan by på en trivelig båttur på Göta Kanal - gjennom hele 9 sluser og 2 akvedukter. Ferden går gjennom levende svenske landsbygder og vi opplever vakker natur underveis.

Etter et trivelig opphold i Linköping tar vi deg videre med inn i det svenske Glasriket – for å besøke Kosta Glasbruk. Her får man både se hvordan man lager glass og også handle i fabrikkutsalget! Vi overnatter deretter i den gamle kurbyen Ronneby i syd-Sverige, før vi via den kjente Øresundbroen ender opp i København. Her venter et herlig cruise med DFDS tilbake til moderlandet. Noen avslutter turen i Oslo, andre reiser videre med buss til sine ulike hjemsteder. Uansett kan man se tilbake på en trivelig ferietur til vårt broderland i øst.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Til Oslo
Avreise iht. påstigningstabellen. (For reisende fra Midt-Norge er suppelunsj inkludert på Frichs på Dombås.) Ved ankomst Oslo tar vi inn på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum. Felles middag om kvelden.

2. dag       Oslo – Linköping
Etter frokost på hotellet henter vi deltagerne fra Oslo og Østlandet på bussterminalen, og setter kursen mot Sverige. Ferden går i dag på gode veier via Askim, Årjäng og Karlstad, deretter gjennom vakkert svensk landskap til vårt første reisemål, Linköping. Pauser etter behov underveis. I Linköping skal vi i 2 døgn bo på Scandic Linköping City. Felles middag om kvelden.

3. dag        I Linköping. Utflukt med båt på Gøta Kanal
Etter en god frokost har vi nå tid på egen hånd i byen. I dag kan vi by på en flott båttur på Gøta Kanal. Kanalen blir også kalt "Sveriges blå band", da den forener Västerhavet med Østersjøen. Kanalen var ferdig utbygget i 1832 etter 23 års intensivt bygningsarbeid. På vår ferd fra Berg til Borensberg passerer vi hele 9 sluser og 2 akvedukter. Vi vil på denne turen oppleve kanskje den vakreste delen av Gøta Kanal, gjennom en levende landsbygd med hus og gårder fra 1700- og 1800 tallet. Lunsj blir servert ombord. Etter endt båttur kjører vi tilbake til Linköping og vårt hotell. Ettermiddagen fritt - felles middag om kvelden.

4. dag       Linköping – Kosta Glasbruk – Ronneby
Frokost på hotellet. Deretter setter vi kursen mot Glasriket, til det kjente glassbruket Kosta Glasbruk. Her vil en lokal guide vise oss rundt, fortelle oss om hvordan glasset blir laget, samt ta oss med til glassblåserhytta og stedets museum. Etterpå kan man gjøre en god handel i fabrikkutsalget, samt kjøpe seg noe å bite i. Etter hvert går ferden videre ned til den gamle kurbyen Ronneby i Blekinge. Her skal vi bo meget godt på Ronneby Brunn Hotell Konferens Spa & Resort. Felles middag om kvelden.

5. dag        Ronneby – København. DFDS til Oslo
Frokost på hotellet. I dag kjører vi først ned til Malmø, deretter over den lange og mektige Øresundbroen. Snart er vi i København. Passende pauser underveis. Kl. 16.30 er det avreise med DFDS’s cruiseferje PEARL SEAWAYS - med Oslo som mål. 2-sengs utvendige Commodore Class lugarer samt skipets koldtbord er inkludert om bord. Taxfree shopping og hyggelig samvær etter middag.

6. dag        Oslo – hjem
Vi spiser frokost under innseilingen til Oslo. Ankomst kai kl. 09.45, og etter en tur innom bussterminalen med avstigende gjester, settes kursen deretter mot de respektive avstigningssteder. Underveis tas nødvendige pauser. (For reisende til Midt-Norge er middag inkludert på Frichs på Dombås.) Hjemkomst i løpet av kvelden.

Powered by Travelize