Åland og Stockholm

Åland består av hele 6500 små øyer og én ganske stor, nemlig "Fasta Åland". der hovedstaden Mariehamn ligger. Åland er et spesielt lite samfunn - med egen regjering, eget parlament, egne frimerker, og en egen kultur. Åland har også en innholdsrik sjøfartshistorie – bl.a. fra seilskutetiden. På Åland er det frodig og fagert, en fredet plett som virkelig inviterer til ferieliv - kort sagt en perle i Østersjøen.
Etter oppholdet på Åland går ferden med ferje gjennom Ålands og Stockholms flotte skjærgård til Sveriges hovedstad. Stockholm har mange navn – og "Mälardrottningen" er ett av disse. Stockholm er en vakker by, og den ligger flott til på 14 øyer, ved åpne fjorder, brede sund og trange kanaler – og er et forlokkende reisemål. 
Byen har et spennende shoppingtilbud, og et utall av severdigheter – og har til tross for størrelsen klart å beholde sin sjarm, noe som man selv får oppleve gjennom vår guidede rundtur i byen. Uansett interesser, vi tror alle som blir med Peer Gynt Tours hit, vil kunne se tilbake på en trivelig ferietur.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag           Til Oslo
Avreise iht. påstigningstabellen. (For reisende fra Midt-Norge er suppelunsj inkludert på Frichs på Dombås.) 
Ved ankomst Oslo tar vi inn på Clarion Collection Hotel Bastion i Oslo sentrum. Kveldsmat inkludert her om kvelden.

2. dag           Oslo – Kappelskjær – Mariehamn
Etter frokost på hotellet henter vi deltagerne fra Oslo og Østlandet på bussterminalen, og setter kursen mot Sverige. Ferden går i dag på gode veier via Askim, Årjäng og Karlstad, og videre mot den svenske Østersjøkysten. Pauser etter behov. Kl. 20.00 avgang med Viking Line fra Kappelskjær – om bord er skipets middagsbuffet med drikke inkludert. Ankomst Mariehamn kl. 23.20. Innsjekking på Hotel Pommern (4*) for 2 døgns opphold.

3. dag           På Åland. Utflukt
Etter en god frokost skal vi nå få oppleve noe av det herlige øyriket Åland sammen med en lokal guide. Bl.a. passerer vi stedet der den en gang populære TV-serien "Vi på Saltkråkan" ble spilt inn. Men vi får også høre om Kastelholms slott fra 1300-tallet, se friluftsmuséet Jan-Karlsgården, samt også besøke Smakbyen og Bomarsunds festningsruin. Sistnevnte ble bygd av russerne, og mer eller mindre ødelagt av engelsk/franske styrker under Krimkrigen midt på 1800-tallet. Øyriket Åland har m.a.o. mye å by på!  Ettermiddagen fritt i Mariehamn, felles middag om kvelden.  

4. dag           I Mariehamn. Ferjecruise til Stockholm om ettermiddagen.
Frokost på hotellet. Formiddagen fritt til egne opplevelser, shopping, museumsbesøk m.m. Bl.a. anbefaler vi et besøk på flotte Ålands Sjøfartsmuseum. Kl. 14.25 avreise med Viking Line mot Stockholm. Underveis gjennom Stockholms vakre skjærgård nytes skipets middagsbuffet med tilhørende drikke. Ankomst Stockholm kl. 18.55 – deretter innsjekking på Scandic Norra Bantorget (4*). Kvelden fritt.

5. dag           I Stockholm – sightseeing
Frokost. Først på dagen vil en lokal guide vise oss rundt i svenskenes innholdsrike hovedstad. Da vil vi få høre mer om noen av byens severdigheter – bl.a. "Kungliga Slottet", "Stadshuset" og "Riddarholmskyrkan". Resten av dagen fritt til egne opplevelser/shopping i "Nordens Venezia". Vi anbefaler da et besøk på Vasamuséet for å se det berømte Vasaskipet – og lære mer om dette så stolte skipets kortvarige liv. Felles middag om kvelden.

6. dag           Stockholm – Oslo
Frokost på hotellet. I dag kjører vi via Södertälje og Arboga tilbake mot Oslo. Pauser etter behov underveis.
Vel framme i Oslo tidlig på kvelden forlater østlendingene oss, - de øvrige overnatter på Clarion Collection Hotel Bastion i Oslo sentrum. Kveldsmat inkludert her etter ankomst.

7. dag           Oslo – hjem
Avreise etter en god frokostbuffét mot de respektive avstigningssteder. Underveis tas nødvendige pauser.
(For reisende til Midt-Norge er middag inkludert på Frichs på Dombås.) Hjemkomst i løpet av kvelden.

Powered by Travelize